Bol to fantastický okamih, hrať pred toľkými ľuďmi bolo neuveriteľné, vraví Boženík po premiére za Feyenoord
02 | 02 | 2020 I SITA

 Útočník slovenskej futbalovej reprezentácie Róbert Boženík má za sebou premiéru v drese holandského klubu Feyenoord Rotterdam. Dvadsaťročný Terchovčan v sobotňajšom dueli 21. kola proti Emmenu vybehol na trávnik štadióna De Kuip v 82. min v čase, keď už bolo rozhodnuté o víťazstve 15-násobného holandského šampióna (3:0). Aj počas niekoľkominútového pobytu na ihrisku však ukázal, prečo ho klub z Rotterdamu kupoval.


"Bol to pre mňa fantastický okamih. Hral som asi päť minút a mal som dve príležitosti na skórovanie. Škoda, že som nestrelil gól, ale vyhrali sme 3:0 a to je skvelé," vyhlásil Boženík pri mikrofóne televíznej stanice Fox Sports, citoval ho taktiež web feyenoord.supporters.nl.

Bývalý hráč MŠK Žilina priznal, že prvýkrát v živote hral pred takou početnou diváckou kulisou. Na tribúnach sa tiesnilo 47 084 fanúšikov. "Bolo tu viac ako 40-tisíc ľudí. Pre mňa to bolo niečo neuveriteľné. Cítil som sa skvele a bol som veľmi rád, že môžem hrať pred toľkými fanúšikmi," dodal slovenský legionár, ktorý vystriedal strelca tretieho zásahu domácich - Kolumbijčana Luisa Fernanda Sinisterru.

Boženík priznal, že pred príchodom na ihrisko nepociťoval žiadnu nervozitu. "Bol som v tej chvíli veľmi šťastný, pretože som dostal možnosť hrať na krásnom štadióne, kde bolo množstvo ľudí. Navyše sme vyhrali 3:0. Síce som mohol skórovať, ale na tom nezáleží. Som veľmi šťastný," skonštatoval Róbert Boženík.