Kto bude fandiť Slovanu bez peňazí? Miznú už aj roztlieskavačky
31 | 01 | 2020 I Slávka Cigáňová
Sedemročné pôsobenie v KHL uzavrel hokejový HC Slovan s dlhmi, ktoré ho dostali na hranu prežitia.

Okrem podlžností na sociálnych odvodoch nezaplatil Slovan ani magistrátu hlavného mesta Bratislavy za využívanie zimného štadióna Ondreja Nepelu. Web Denníka N poukázal aj na to, že v poslednej šnúre šiestich domácich zápasoch v hľadisku dvakrát chýbali roztlieskavačky.

Dve aktualizácie dlžníkov Sociálnej poisťovne ukázali, že klub v rukách kontroverzného podnikateľa Juraja Širokého dlhuje na odvodoch za svojich zamestnancov. Nedoplatky sa k polovici januára vyšplhali na takmer 12-tisíc eur.

Dlžoba voči magistrátu hlavného mesta Bratislavy za využívanie zimného štadióna Ondreja Nepelu znie na vyše stotisíc eur. „Aktuálne evidujeme voči HC Slovan Bratislava záväzky po lehote splatnosti za služby súvisiace s prevádzkou štadióna v objeme zhruba 105-tisíc eur. Prebiehajú rokovania o vysporiadaní tohto dlhu,“ informoval Peter Bubla z komunikačného oddelenia kancelárie primátora hlavného mesta.

Slovan sa po neúspešnom pôsobení v KHL mohol do extraligy vrátiť len po tom, čo rodina Širokých mestu uhradila takmer 1,2 milióna eur dlhov za štadión. Denník N ešte pripomína, že veľkú časť trojmiliónových dlhov voči hráčom z posledných dvoch sezón v KHL uhrádza klub dodnes. Má nastavené dlhodobejšie splátkové kalendáre.

Klub zareagoval tým, že s vedením mesta Bratislava je v kontakte a o svojich podlžnostiach rokuje. „HC Slovan Bratislava má uhradené všetky záväzky voči súčasným, ako aj bývalým hráčom a trénerom klubu, ktoré sú splatné k dnešnému dňu, či už na základe dohôd o splátkovom kalendári alebo hráčskych zmlúv,“ uviedla riaditeľka klubu pre vzťahy s médiami a verejnosťou Veronika Némethová.

Šetrenie na roztlieskavačkách hokejový Slovan vysvetlil tým, že v súčasnosti ich nasadzuje iba na atraktívnejšie zápasy, na ktorých očakáva vyššiu návštevnosť. „Je to súčasť viacerých interných opatrení klubu, na ktoré má klub absolútne právo. Pripúšťame však, že pre fanúšika je to jedno z najviditeľnejších opatrení,“ dodala Némethová.

Vlhová by chcela ešte vyššie
Vlhová ulovila v bulharskom Bansku v kĺzavých disciplínach 104bodov. V zjazde sa jej popri jedenástom mieste ušla aj slušná šiesta priečka. Šestku tiež zopakovala v superobrovskom slalome. Podľa vlastných slov má aj na prvú trojku. Píše o tom... Čítať ďalej
30 | 01 | 2020 | Dušan Guman