United Airlines, British Airways a ďalšie letecké spoločnosti pozastavia lety do Číny, kvôli šíreniu koronavírusu
29 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Popredné letecké spoločnosti z celého svete pozastavili cestovanie do Číny a z nej, v snahe zabrániť rýchlemu šíreniu smrtiaceho koronavírusu. Informuje o tom spravodajská agentúra CNN.


Spoločnosť United Airlines zrušila 24 spiatočných letov z miest ako Peking, Šanghaj a Hongkong medzi 1. februárom a 8. februárom kvôli „výraznému poklesu dopytu po cestovaní do Číny“, uviedla spoločnosť v utorok. Letecká spoločnosť predtým zaviedla ďalšie zdravotné kontroly cestujúcich, ktorí lietajú do Číny a z nej.

Centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) vykonávajú zdravotné kontroly na 20 hlavných letiskách v USA, vrátane medzinárodného letiska Johna F. Kennedyho v New Yorku, medzinárodného letiska v San Franciscu a letiska v Los Angeles.

British Airways taktiež pozastavili priame lety z Londýna do Pekingu a Šanghaja až do marca v stredu po tom, čo ministerstvo zahraničných vecí Spojeného kráľovstva poradilo ľudom necestovať do Číny. „Bezpečnosť našich zákazníkov a posádky je vždy našou prioritou,“ uviedla letecká spoločnosť.

Fínsky Finnair zasa zrušil lety do Pekingu a Nankingu vo východnej Číne, zatiaľ čo Kanadská letecká spoločnosť povolila cestujúcim zrušiť svoju rezerváciu a zmeniť svoje lety zadarmo, rovnako ako holandská vlajková letecká spoločnosť KLM.

Trumpova dohoda sa týka ignorovania palestínskych práv a legitimizácie izraelskej okupácie, vyhlásil Erdogan
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan označil Trumpov plán za absolútne neprijateľný. Podľa neho je tento návrh očividným pokusom „legitimizovať izraelskú okupáciu“ na palestínskych územiach. Informuje o tom portál The Times of... Čítať ďalej
29 | 01 | 2020 | Marek Molnár