Prvý prípad nákazy novým koronavírusom potvrdili už aj v Nemecku. Počet obetí neustále rastie.
29 | 01 | 2020 I Karolína Kristínová

Národná zdravotnícka organizácia (WHO) nahlásila ďalších 25 úmrtí spôsobených vírusom a 1291 nových prípadov nakazenia.


V Číne evidujú podľa najnovších údajov už 4 515 nakazených a 106 potvrdených úmrtí na chorobu spôsobenú najnovším koronavírusom. Prvý prípad nákazy týmto typom vírusu potvrdili už aj v Nemecku. Informovala o tom v noci na utorok agentúra DPA s odvolaním sa na bavorské ministerstvo zdravotníctva. Prípad sa objavil v okrese Starnberg pri Mníchove. Pacient je podľa bavorského ministerstva v dobrom stave a izolovaný.


V Maďarsku sa koronavírus nepotvrdil, nemocnice sú však pripravené na prípad prijatia pacienta infikovaného novým koronavírusom, vyhlásil v utorok v Budapešti minister pre ľudské zdroje Miklós Kásler. Minister pripomenul, že zatiaľ v Maďarsku evidujú iba dve podozrenia na nákazu, avšak ani jedno sa nepotvrdilo. Podľa Káslerových slov infekcia koronavírusom sa v Európe objavila iba ojedinele. Nie je však možné vylúčiť jej zavlečenie do Maďarska. Na tlačovej konferencii zaznelo, že na rýchlu identifikáciu vírusu sú pripravení pracovníci Národného zdravotného centra i oblastných orgánov.


Prípady nákazy koronavírusom zaznamenali aj v Austrálii, vo Francúzsku, Japonsku, Malajzii, Nepále, Singapure, Južnej Kórei, Thajsku, Vietname a v Spojených štátoch. Podozrenia na infekciu koronavírusom sa doteraz objavili aj na Slovensku, Rakúsku a v ČR, no nepotvrdili sa.


„Prestaňte mi hovoriť Greta z Indie“: 8-ročná aktivistka v oblasti klímy hovorí, že porovnávanie z Gretou Thunberg „odstráni“ jej vlastnú kampaň
Mladá indická environmentálna aktivistka Licypriya Kangujam sa sťažovala na novinárov za to, že ju porovnávajú s Gretou Thunbergovou, napriek tomu, že začala kampaň skôr, ako svet vôbec vedel kto je jej švédska kolegyňa. Informuje... Čítať ďalej
28 | 01 | 2020 | Dominik Simon