Princ Andrew odmieta spolupracovať s americkými úradmi v kauze miliardára Epsteina
29 | 01 | 2020 I Žaneta Hurbanová

Britský princ Andrew nespolupracuje s americkými úradmi pri vyšetrovaní kauzy okolo zosnulého finančníka Jeffreyho Epsteina. Ten čelil obvineniam zo sexuálneho zneužívania mladistvých dievčat. Vo Washingtone to v pondelok vyhlásil americký prokurátor Geoffrey Berman.


Mladší brat princa Charlesa Andrew sa kvôli svojim väzbám na Epsteina nedávno stiahol z verejného života , vyšetrovateľom však prisľúbil svoju pomoc. Buckinghamský palác zatiaľ vyjadrenie americkej prokuratúry nekomentoval.

" Princ Andrew s nami doteraz vôbec nespolupracoval," vyhlásil Berman s tým, že Andrewa nedávno oslovili prokurátori aj americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) so žiadosťou o výpoveď, ktorá by sa zaoberala jeho vzťahmy s americkým finančníkom.

Šesťdesiatšesťročný Epstein bol zatknutý vlani v júli kvôli obvineniam, že nútil k prostitúcii neplnoleté dievčatá. Začiatkom augusta sa obesil vo väzenskej cele v New Yorku .

Andrew vlani v novembri oznámil, že zanechá svoje verejné povinností po nepodarenom televíznom interview ohľadom svojich väzieb s Epsteinom. Jedna z údajných finančníkových obetí Virginia Giuffreová tvrdí, že ju princ Andrew na Epsteinovej lodi ako násťročnu niekoľkokrát donútil k sexu. Andrew obvinenia popiera a tvrdí, podobne ako ďalší ľudia, s ktorými bol Epstein vídaný, že o finančníkových sexuálnych deliktoch nevedel.

Americký minister spravodlivosti William Barr už skôr vyhlásil, že americké úrady dôkladne vyšetria, kto Epsteinovi pri jeho ilegálnych aktivitách pomáhal. Berman potvrdil, že Epsteinov prípad s finančníkovou smrťou neskončil.

Katastrofálne správy z minulosti pre vojvodkyňu Meghan! Vlastný otec ju ženie pred súd
Chvíľu to vyzeralo, že vojvodkyňa Meghan (38) konečne dosiahla svojho, keď spolu s princom Harrym (35) dostali povolenie sa postupne zbaviť niektorých kráľovských povinností. Lenže teraz sa to všetko zlé na ňu zosypalo ako lavína. Nielenže o nej... Čítať ďalej
15 | 01 | 2020 | Žaneta Hurbanová