"Ospravedlňujem sa dôchodcom, že minister Richter zatiaľ nebol schopný vyplatiť vyššie minimálne dôchodky", vyhlásil Danko
26 | 01 | 2020 I SITA

Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko v nedeľnej diskusnej relácii na TA3 vyjadril znepokojenie nad tým, že dodnes neboli vyplatené zvýšené minimálne dôchodky všetkým dôchodcom, ktorí na to majú zo zákona nárok.


„Asi 280 tisíc dôchodcov malo mať od 1. 1. 2020 vyššie dôchodky o 55 eur mesačne. Dodnes však Sociálna poisťovňa vyplatila len niekoľko 10 tisíc ľuďom vyššie minimálne dôchodky,“ uviedol.

Ako ďalej šéf národniarov vysvetlil, vyvíja maximálne úsilie, aby všetkým dôchodcom poberajúcim minimálny dôchodok bola vyplatená chýbajúca suma v čo najkratšom čase.

Paradoxné podľa jeho slov je to, že ešte v decembri pri tvorbe zákona, ktorý historicky zvýšil minimálne dôchodky, nemal minister Richter problém a sľuboval, že to Sociálna poisťovňa stihne. Dodnes sa tak však nestalo.

„Ospravedlňujem sa dôchodcom za ministra Jána Richtera, že to nebol schopný urobiť a že ich zatiaľ nevyplatil. Vyzývam pána Richtera, aby bezodkladne konal a ponúkam mu pomocnú ruku a súčinnosť tak, aby naše staré mamy a starí otcovia dostali peniaze, na ktoré majú nárok, v čo najkratšom čase,“ uzavrel predseda SNS Andrej Danko.