Nór Braathen šokujúcim lídrom po 1. kole v Kitzbüheli, Adam Žampa na 52. mieste
26 | 01 | 2020 I SITA

Devätnásťročný Nór Lucas Braathen je šokujúco lídrom po 1. kole nedeľňajšieho slalomu v rámci Svetového pohára zjazdárov v rakúskom Kitzbüheli. Preteky sú tradične vyvrcholením 80. ročníka legendárneho Hahnenkammu, trojdňového festivalu zjazdového lyžovania v Kitzbüheli.


Dvojnásobný medailista z juniorských majstrovstiev sveta Braathen s číslom 34 na hrudi dosiahol o 33 stotín sekundy lepší čas ako dovtedajší líder Švajčiar Daniel Yule. Tretí je po prvej polovici pretekov Rakúšan Michael Matt s mankom 42 stotín sekundy.

Slovák Adam Žampa si ani v siedmom slalome sezóny nepripíše body do hodnotenia v najtočivejšej disciplíne. Dvadsaťdeväťročný Tatranec sa predstavil s číslom 47 a v cieli mu namerali o 2,27 s slabší čas ako dosiahol Braathen. Zaradil sa tým až na 51. miesto. Druhé kolo s tridsiatkou najlepších príde na rad od 13.30 h.

Líder Braathen bol zatiaľ v slalome vo Svetovom pohári najvyššie šiesty pred troma týždňami v Záhrebe. Ešte o jednu priečku vyššie skončil pred Vianocami v paralelnom obrovskom slalome v Alta Badii. "Nemám tušenie, čo sa vlastne stalo. Aby som bol úprimný, som ešte viac prekvapený ako moji súperi. V tréningu som sa cítil dobre a v pretekoch som chcel vydať zo seba maximum. Dúfam, že na to nadviažem aj v druhom kole," uviedol Lucas Braathen po 1. kole pre ORF.