Historický rodinný dom Harryho Pottera je na predaj: Majiteľ je zúfalý, nikto ho bohužiaľ nechce!
26 | 01 | 2020 I Žaneta Hurbanová

Aj keď sa v ňom natáčal celosvetový trhák Harry Potter, nikto o neho nemá záujem. Reč je o dome zo 14. storočia, ktorý preslávil čarodejnícky učeň.


Nájdete ho v anglickej dedinke LAVENHAM a patrí k jedným z najfotografovanejších domov na britských ostrovoch. Celoročne k nemu mieria davy fanúšikov, napriek tomu ho ale jeho majitelia už cez dva a pol roka nedokážu predať. Nepomohlo ani zníženie ceny. Pôvodne za neho požadovali v prepočte milióntristotisíc eur, teraz už chcú len miliónstotisíc eur, ale nový majiteľ sa nie a nie objaviť.

Podľa expertov na nehnuteľnosti je na vine jeho doterajšia premrštená cena a súčasní vlastníci sa vraj len snažia vytrieskať viac peňazí zo spojenia s kultovou ságou britskej spisovateľky JK Rowlingovej (54). Dom nazvaný De Vere House má pritom úchvatnú historickú fasádu z tehál a trámov. Rozdelený je na dve časti - v tej prvej nájdete dve spálne, dve kúpeľne a kuchyňu. V tej ďalšej sú spálne dokonca štyri, ďalej potom jedáleň, kuchyňa a obývačka.

Angelina Jolie bude pomáhať deťom s orientáciou v relácií na BBC!
Britská vysielacia spoločnosť BBC pripravuje v spolupráci s americkou herečkou Angelinou Jolie reláciu, ktorá má pomôcť dospievajúcim deťom s orientáciou vo svetovom dianí a s rozlišovaním dôveryhodných informácií od... Čítať ďalej
24 | 01 | 2020 | Žaneta Hurbanová