Angelina Jolie bude pomáhať deťom s orientáciou v relácií na BBC!
24 | 01 | 2020 I Žaneta Hurbanová

Britská vysielacia spoločnosť BBC pripravuje v spolupráci s americkou herečkou Angelinou Jolie reláciu, ktorá má pomôcť dospievajúcim deťom s orientáciou vo svetovom dianí a s rozlišovaním dôveryhodných informácií od manipulácie.





Informoval o tom dnes americký web Variety. Nový program "My World" je vraj určený divákom starším 13 rokov a stanice BBC World News ho budú počnúc nadchádzajúcim víkendom vysielať každú nedeľu v podvečer.

Obsah bude vychádzať z práce celosvetovej siete spravodajcov BBC, redakcia bude mať podľa Variety vždy posledné slovo ohľadom editorských rozhodnutí. Herečka Jolie zaujala v autorskom kolektíve pozícii výkonného producenta, na produkcii sa podieľa aj iniciatíva Microsoft Education.

Americká filmová hviezda dúfa, že My World pomôže dospievajúcim získavať informácie a nástroje, ktoré im umožnia angažovať sa v pre nich dôležitých otázkach. "Ako rodič som šťastná, že mám možnosť podporiť reláciu, ktorého cieľom je pomôcť deťom dozvedieť sa viac o životoch iných mladých ľudí po celom svete a vzájomne ich prepájať," uviedla 44-ročná herečka vo vyhlásení.

BBC na svojom webe prezentuje My World ako "relácia pre teenagerov, ktorí chcú vedieť viac" o témach hýbajúcich svetom. Prvý 23-minutový diel prinesie rozhovory s mladými o ich prioritách a bude sa zaoberať otázkami, či sú protesty účinným nástrojom a či môžu "stromy zachrániť planétu". Podľa Variety bude v ďalších epizódach reč napríklad o manipulácií s audiovizuálnym obsahom alebo o výrub pralesa v Amazónii.

"Vidíme istú medzeru v ponuke pre mladých ľudí, ktorí chcú porozumieť tomu, ako vzniká spravodajstvo a aké hodnoty sú v jeho pozadí. Potrebujú nástroje pre rozlíšenie skutočného od falošného na internete aj schopnosť kriticky premýšľať o informáciách, či už na ne narazí kdekoľvek. Rozvíjať tieto zručnosti je cieľom My World, "uviedol jeden z vedúcich pracovníkov BBC Jamie Angus.

Plány Harryho s Meghan sa začali rúcať! Kanada im povedala NIE!
Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu, ktorí sa rozhodli odtrhnúť od britskej kráľovskej rodiny, finančne sa osamostatniť a čiastočne presunúť do Kanady, kde chcú v kľude a ďaleko od záujmu médií vychovávať svojho prvorodeného synčeka Archieho (8... Čítať ďalej
23 | 01 | 2020 | Žaneta Hurbanová