Útok militantov na Idlib si vyžiadal život až 40 sýrskych vojakov
23 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Niekoľko stoviek bojovníkov sa pokúsilo preraziť línie sýrskej armády, pričom stratili pri útoku desiatky militantov a spôsobili početné obete sýrskym jednotkám, ktoré sa nakoniec museli stiahnuť. Informuje o tom portál RT.


Takmer 600 bojovníkov uskutočnilo šesť útokov na sýrske jednotky, informovalo o tom vo štvrtok centrum ruskej armády v Sýrii. "Po ofenzíve opustili vládne jednotky svoje pozície v juhovýchodnej časti do deeskalačnej zóny v Idlibe," uviedlo ruské centrum vo svojej správe.

Správa neodhaľovala podrobnosti o paľbe, ale počet obetí naznačuje, že si boj vyžiadal na obidvoch stranách vysokú daň. Až 40 sýrskych vojakov bolo zabitých a okolo 80 bolo zranených pri odrážaní útokov. Predpokladá sa, že militanti stratili približne až 50 ľudí s 90 zranenými.

Idlib je provincia, v ktorej sa stále nachádzajú povstalci spojení s Al-Káidou a inými islamistickými skupinami.

Muž poslal žartovný pozdrav do väzenia, z ktorého utiekol
Belgický väzeň na úteku si vystrelil zo svojich niekdajších dozorcov, ktorým údajne z Thajska poslal list aj so svojou preukážkou väzňa a veselým pozdravom, informovala v stredu agentúra AFP odvolávajúca sa na správy miestnych médií i zdroj... Čítať ďalej
23 | 01 | 2020 | TASR