Šporar zamieril na juh, Lobotka na lavičku
23 | 01 | 2020 I Dušan Guman

A je to tu! Dlho avizovaný prestup je realitou. Najlepší kanonier slovenskej Fortunaligy mieri do teplejších krajín - k portugalskému gigantovi Sportiga Lisabon. Premiéru v talianskej lige si odkrútil Stano Lobotka.



Magická čiastka sedem miliónov

Generálnemu riaditeľovi ŠK Slovan Bratislava Ivanovi Kmotríkovi mladšiemu sa splnilo prianie a Šporar z Bratislavy odíde za požadovanú čiastku sedem miliónov eur. Slovinský útočník prišiel do Slovana zo švajčiarskeho Bazileja. V 78 zápasoch v belasom drese strelil 60 gólov a pri ďalších 17-tich asistoval. Slovan za Slovincovej éry opäť získal titul našej najvyššej súťaže, keď Andraž vyrovnal aj 23-ročný rekord Róberta Semeníka. V jednom ligovom ročníku sa presadil 29-krát a zlatými písmenami sa zapísal do našej futbalovej histórie.



Strieľal aj v Európe

Po zisku domáceho titulu belasí milo prekvapili aj v pohárovej Európe. Po čiernohorskej Sutjeske Nikšič hrozila Bratislave uplynulé leto blamáž: Napokon však z toho boli krásne zážitky v skupinovej fáza El UEFY. Slovan si zgustol na tureckom velikánovi Besiktase Istanbul (4:2), remizoval v portugalskej Brage (2:2) a veľmi sľubne mal rozbehnuté zápasy s Wolverhamptonom, či v odvete s vyššie menovanými celkami. Na týchto výsledkoch sa opäť výraznou mierou podieľal Šporar. Útočník Slovana bude chýbať nielen nášmu majstrovi, ale iste i celej našej futbalovej súťaži.



Lobotkov skrátený talianský debut

Slovenský stredopoliar v drese Neapolu Stanislav Lobotka si v utorok odkrútil premiéru v drese nového zamestnávateľa. Pre dvadsaťpäťročného rodáka z Trenčína však bola veľmi krátka. Lobotka nastúpil v základnej zostave „partenopei” vo štvrťfinálovom zápase pohárovej súťaže Coppa Italia 2019/2020 proti Laziu Rím. Na ihrisku pobudol iba do 22. minúty. Krátko predtým totiž videl červenú kartu neapolský zadák Elseid Hysaj a tréner SSC Gennaro Gattuso sa rozhodol zaplátať dieru v defenzíve svojho tímu stiahnutím slovenského reprezentanta. Namiesto neho vstúpil do zápasu Sebastian Lupert.


Talianske orgány zabavili takmer 10 ton infikovaného čínskeho bravčového mäsa
Polícia v stredu zničila okolo 10 ton bravčového mäsa nakazeného africkým morom ošípaných. Taliansko zakázalo dovoz čínskeho bravčového mäsa v nádeji, že zastaví šírenie choroby. Píše portál DW. Čítať ďalej
22 | 01 | 2020 | Dominik Simon