SÓLYMOS V REAKCII NA SVOJ INCIDENT PODÁVA DEMISIU
23 | 01 | 2020 I SITA

László Sólymos (Most-Híd) končí vo funkcii ministra životného prostredia. Uviedol to dnes na tlačovom brífingu v súvislosti s incidentom, keď ho v stredu, 22. januára podvečer zadržala po výtržnostiach polícia. Sólymos sa ospravedlnil a tiež uviedol, že ho mrzí, že jeho štvorročná práca na rezorte končí takýmto incidentom.


Šéf envirorezortu bol podľa medializovaných informácií pod vplyvom alkoholu a v ázijskej reštaurácii na Laurinskej ulici v centre hlavného mesta slovne a fyzicky napadol spoločne s ďalším mužom personál. Ako agentúru SITA informoval hovorca bratislavskej krajskej polícia Michal Szeiff, po vykázaní jeden z mužov poškodil a rozbil sklenenú výplň vchodových dverí reštaurácie.

„Po príchode hliadka dvoch mužov - L.S. a Z.S. obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na policajné oddelenie. Poškodením sklenenej výplne dverí bola spôsobená škoda vo výške približne tisíc eur a zároveň bol jeden zamestnanec reštaurácie prevezený k ošetreniu do jednej z bratislavských nemocníc. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva a vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci. Po vykonaní potrebných úkonov boli obaja muži prepustení," informoval Szeiff.