Sikhský politik bol „prinútený“ utiecť z Pakistanu po tom, čo údajne čelil útokom a vyhrážkam smrti
23 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Sikhský politik známy pre svoju obhajobu ľudských práv údajne opustil Pakistan po tom, čo tvrdil, že bol napadnutý a dostal vyhrážky smrti. Informuje o tom portál The Times of India.


Radesh Singh Tony sa presťahoval aj so svojou rodinou z Pakistanu uprostred rastúcich obáv o ich bezpečnosť, informovali o tom miestne médiá. Tony, prominentný člen miestnej sikhskej komunity, pôsobil ako prezident Pakistanskej aliancie menšín Khyber Pakhtunkhwa. V roku 2018 miestne médiá uviedli, že sa stal prvým kandidátom sikhskej komunity, ktorý bol zároveň nezávislý kandidát vo všeobecných voľbách v Pakistane.

Vo videu uverejnenom v stredu na Twitteri sa nachádza Tony, ktorý vyzýva „sikhskú komunitu“, aby mu a jeho rodine pomohla „presunúť sa na bezpečné miesto.“ Povedal tiež, že sa mu cez telefón vyhrážali smrťou a že musí podniknúť kroky na ochranu svojich detí pred možnou hrozbou.



 

V posledných týždňoch sa konflikt týkajúci sa pakistanskej komunity Sikh vyostril, keď skupina demonštrantov zaútočila na hlavné sväté miesto Sikhov v Pakistane, Gurdwara Janam Asthan.

Nové Dillí reagovalo na incident tým, že vyzvalo Pakistan, aby „podnikol okamžité kroky na zaistenie bezpečnosti, ochrany a dobrých životných podmienok pre členov sikhskej komunity“.

Útok militantov na Idlib si vyžiadal život až 40 sýrskych vojakov
Niekoľko stoviek bojovníkov sa pokúsilo preraziť línie sýrskej armády, pričom stratili pri útoku desiatky militantov a spôsobili početné obete sýrskym jednotkám, ktoré sa nakoniec museli stiahnuť. Informuje o tom portál RT. Čítať ďalej
23 | 01 | 2020 | Marek Molnár