Polícia nevidí dôvod na vyvodenie zodpovednosti voči Š. Mlynarčíkovi
23 | 01 | 2020 I TASR

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave nevidí zákonný dôvod na vyvodenie zodpovednosti voči vyšetrovateľovi Štefanovi Mlynarčíkovi. TASR o tom informoval hovorca KR PZ v Bratislave Michal Szeiff. Mlynarčík v stredu (22. 1.) pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku uviedol, že sa podieľal na sledovaní novinárov vrátane neskôr zavraždeného Jána Kuciaka.


„Keďže príslušník PZ vystupuje v tomto prípade ako svedok, nebol žiadny zákonný dôvod vyvodzovať voči nemu akékoľvek opatrenia,“ uvádza sa v stanovisku polície. Dodávajú, že skutok, ktorý je predmetom vyšetrovania NAKA (sledovanie novinárov, pozn. TASR), sa stal v období, keď dotknutý policajt ešte nebol príslušníkom Policajného zboru. Za sledovanie a lustrácie novinárov nebol doposiaľ nikto obvinený.

Mlynarčík vo svojej svedeckej výpovedi z mája minulého roku uviedol, že pracoval v rozličných zložkách Policajného zboru a colného riaditeľstva. Pred senátom ŠTS potvrdil slová Miroslava Kriaka, že sledoval viacerých novinárov vrátane neskôr zavraždeného Jána Kuciaka.

„Všetky činnosti som robil v presvedčení, že pracujem pre Slovenskú informačnú službu (SIS),“ povedal na začiatku svojej výpovede. Mal mu to tak prezentovať Kriak, ktorý vypovedal pred ním. Ten uviedol, že dostal zadanie od bývalého riaditeľa kontrarozviedky SIS Petra Tótha. Bol presvedčený, že pracuje pre SIS aj naďalej.