Plány Harryho s Meghan sa začali rúcať! Kanada im povedala NIE!
23 | 01 | 2020 I Žaneta Hurbanová

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu, ktorí sa rozhodli odtrhnúť od britskej kráľovskej rodiny, finančne sa osamostatniť a čiastočne presunúť do Kanady, kde chcú v kľude a ďaleko od záujmu médií vychovávať svojho prvorodeného synčeka Archieho (8 mesiacov), si vypočuli drsný ortieľ. Podľa kanadskej poslankyne im tamojšia vláda platiť ochranku nebude.


Tak toto sa bývalej televíznej star a jej rusovlasému manželovi páčiť nebude. Potom, čo verejne odstúpili od svojich kráľovských povinností, čím princ Harry (35) v podstate pošliapal všetko, čo mu bolo od detstva vštepované, a začali sa udomácňovať v Kanade, stretli sa s dosť odmietavým prístupom tamojších obyvateľov. Kanadskí daňoví poplatníci totiž odmietajú prispievať na náklady na bezpečnosť britského princa a Meghan Markleové (38), a podľa jednej poslankyne tejto krajiny to tak ani nebude.

Nie je jasné, kto bude platiť neskutočne vysoký účet za zaistenie bezpečia tejto mladej rodiny, až pár na jar oficiálne opustí monarchii. Britom sa ani trochu nepáčilo, že by mali platiť za Harryho a Meghan na Vancouver Islande, kde podľa všetkého našli svoj druhý domov, a tak sa začalo špekulovať, že by sa náklady rozdelili medzi Spojené kráľovstvo a Kanadu.

Proti takému usporiadaniu by sa však postavila mladá politička Laurel Collinsová (35), poslankyňa z mesta Victoria, kde Harry a Meghan pretrvávajú. "Dúfam, že sami plánujú pokryť svoje náklady na bezpečnosť. Pokiaľ ide o peniaze, ktoré naša vláda míňa, a peniaze daňových poplatníkov, je dôležité, aby sme to uviedli do kontextu a premýšľali skôr o našich prioritách, " povedala podľa The Mirror.

Bezpečnosť pre celú kráľovskú rodinu vraj vždy stála daňovníkov astronomickú čiastku presahujúcu približne 100 miliónov libier ročne, skutočná suma ale nikdy nebola zverejnená.

Stav Michaela Schumachera: Šesť rokov po havárii je úplne iný!
Šesť rokov skrytého života po ťažkom úraze hlavy pri lyžovaní robí z akejkoľvek správy naznačujúci stav pilota F1 Michaela Schumachera (51) trhák. Čítať ďalej
22 | 01 | 2020 | Žaneta Hurbanová