Pellegrini oceňuje krok Sólymosa ako gesto politickej kultúry
23 | 01 | 2020 I TASR

Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) oceňuje krok ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa (Most-Híd) ako gesto politickej kultúry. Uviedol to v reakcii na jeho demisiu. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.


Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) doobeda uviedol, že je znepokojený nočným incidentom Sólymosa a požiadal ho, aby predstúpil pred verejnosť a ospravedlnil sa.

Sólymos uviedol, že je pripravený niesť za svoje zlyhanie zodpovednosť. "Je mi ľúto, že moja štvorročná tvrdá práca je ukončená jedným chybným krokom. Dnes podávam demisiu," povedal Sólymos s tým, že sa ospravedlnil každému, koho sa jeho správanie dotklo, vrátane majiteľov reštaurácie. "Ospravedlňujem sa svojej rodine, kolegom na ministerstve, spolustraníkom a aj verejnosti," doplnil.

Sólymos a jeho brat sa v stredu večer (22. 1.) zapojili v ázijskej reštaurácii na Laurinskej ulici v Bratislave do roztržky. Polícia ich zadržala a po vykonaní potrebných úkonov prepustila.

Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva a trestného činu poškodzovania cudzej veci.