Pakistan hľadí na rast po ťažkom ekonomickom období, tvrdí Chán
23 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Pakistanský premiér Imrán Chán na stretnutí na Svetovom hospodárskom fóre v Davose uviedol, že dúfa, že do roku 2020 v jeho krajine nastane hospodárska stabilita a vytvoria sa nové pracovné príležitosti. Informuje o tom portál RT.


Pakistanský premiér uznal, že Pakistanci zápasia v rámci programu hospodárskej stabilizácie, vysvetlil však, že súčasná vláda zdedila „najhoršiu hospodársku krízu“ v histórii krajiny.

"Ľudia sú zranení. Prešli sme veľmi ťažkým obdobím,“ uviedol a dodal, že ekonomika sa teraz stabilizovala. „Tento rok sa budeme pozerať na hospodársky rast.“

Chán zaradil „nevyužité“ nerastné bohatstvo Pakistanu medzi výhody krajiny a dodal, že vláda sa zameriava na rozvoj týchto zdrojov.

Spomenul tiež strategickú polohu a obchodný potenciál Pakistanu, najmä s ostatnými krajinami v regióne. "V okamihu, keď sa vzťahy medzi Pakistanom a Indiou stanú normálnymi, tak začne obchod medzi týmito dvoma krajinami," uviedol Chán a ďalej vyhlásil, že "sa objavia obrovské príležitosti pre rast."

Útok militantov na Idlib si vyžiadal život až 40 sýrskych vojakov
Niekoľko stoviek bojovníkov sa pokúsilo preraziť línie sýrskej armády, pričom stratili pri útoku desiatky militantov a spôsobili početné obete sýrskym jednotkám, ktoré sa nakoniec museli stiahnuť. Informuje o tom portál RT. Čítať ďalej
23 | 01 | 2020 | Marek Molnár