Kanadský brankár Climie novým prírastkom v tíme Bratislava Capitals
23 | 01 | 2020 I SITA

Víťaz základnej časti druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Bratislava Capitals s výhľadom na play-off vystužil káder na brankárskom poste. Do mužstva pribudol 36-ročný Kanaďan so skúsenosťami z NHL Matt Climie. Vo štvrtok sa už predstavil na prvom spoločnom tréningu s novými spoluhráčmi.


"Vzhľadom k blížiacemu sa play-off sme chceli vystužiť náš brankársky post skúseným brankárom. Matt má zo svojej kariéry bohaté skúsenosti a verím, že nám pomôže v napĺňaní našich cieľov," informoval prostredníctvom tlačovej správy prezident klubu Dušan Pašek ml.

Climie počas doterajšej kariéry pôsobil najmä v zámorí - v univerzitnej lige NCAA, AHL a v piatich zápasoch okúsil aj NHL v dresoch Dallasu Stars a Phoenixu Coyotes. Po presune do Európy hrával vo viacerých kluboch v Nemecku, Taliansku, Rakúsku a Veľkej Británii. V ročníku 2017/2018 krátko účinkoval aj v slovenskom tipsportligovom HKM Zvolen.

"Teším sa na novú výzvu, ktorou je pre mňa pôsobenie v Bratislava Capitals. Klub ma vysoké ambície a ja som tu preto, aby som pomohol pri ich napĺňaní. S prezidentom klubu Dušanom Pašekom som bol v kontakte už dlhšie a vážim si, že klub bol na mňa ochotný počkať vzhľadom na to, že sme čakali s manželkou v Nemecku na pôrod našej dcérky," poznamenal Climie.