Gál považuje konanie Sólymosa za chvíľkové zlyhanie, jeho demisiu ocenil
23 | 01 | 2020 I TASR

Minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) považuje odstúpenie ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa (Most-Híd) za ukážkový príklad toho, ako sa má štátnik v takejto situácii zachovať. Stredajší incident Sólymosa považuje za chvíľkové zlyhanie. Uviedol to na sociálnej sieti.


„Poznám ho ako čestného a pracovitého človeka a preto ma mrzí jeho včerajšie chvíľkové zlyhanie,“ hovorí Gál, ktorý považuje Sólymosa za jeho dlhoročného priateľa a kolegu.

Jeho demisia a ospravedlnenie svedčí podľa Gála o jeho charaktere a cti. „Aj napriek jeho ťažkej súčasnej rodinnej situácii sa k veci dokázal postaviť tak, ako sa v civilizovanej krajine patrí a je ukážkovým príkladom toho, ako sa má štátnik či politik zachovať,“ pokračuje v stanovisku.

Z profesionálneho hľadiska považuje Gál Sólymosa za jedného z mála ministrov, za ktorým bolo vidno skutočné výsledky.

Minister životného prostredia a podpredseda vlády SR László Sólymos (Most-Híd) podáva demisiu. Oznámil to na štvrtkovej tlačovej konferencii v reakcii na jeho stredajší (22. 1.) incident. Za svoj skutok sa zároveň ospravedlnil. Sólymos a jeho brat sa v stredu večer (22. 1.) zapojili v ázijskej reštaurácii na Laurinskej ulici v Bratislave do roztržky. Polícia ich zadržala a po vykonaní potrebných úkonov prepustila.