Instagram maže tlačidlo IGTV, pretože ho takmer nikto nepoužíval

Instagram potichu odstránil tlačidlo, ktoré bolo posadené v hornej časti kanálov ľudí a nasmerovalo ľudí na IGTV, jeho platformu pre plnú verziu dlhších videí. Informuje CNN.


Tlačidlo IGTV sa nachádzalo vedľa šípky priamej správy v pravom hornom rohu aplikácie. Ľudia neklikali na tlačidlo - objavovali videá iným spôsobom, pripustil Instagram vo vyhlásení.

„Keď sme pokračovali v práci na uľahčovaní vytvárania a objavovania obsahu IGTV pre ľudí, zistili sme, že väčšina ľudí vyhľadáva obsah IGTV prostredníctvom ukážok v kanáli Feed, kanáli IGTV v Explore, alebo v samotných profiloch autorov “ uviedol hovorca. „Veľmi málo užívateľov kliká na ikonu IGTV v pravom hornom rohu domovskej obrazovky v aplikácii Instagram.“

Spoločnosť vlastnená Facebookom predstavila v roku 2018 IGTV v snahe konkurovať YouTube: Umožňuje ľuďom uverejňovať vertikálne videá. Dĺžka videí závisí od počtu sledovateľov, ktorých má daná osoba, maximálny čas je však jedna hodina. Pred IGTV umožňoval Instagram ľuďom zverejňovať iba videá, ktoré boli kratšie ako 60 sekúnd.

Prijatie IGTV bolo vrelé. Analytici predtým povedali CNN Business, že IGTV nebola tak úspešná ako nástroj Príbehy. Známe osobnosti, medzi ktoré patrí Kim Kardashian West, ktoré mali produkovať obsah pre IGTV, s touto funkciou v skutočnosti veľmi nepracujú.

Niektorí influencery sociálnych médií uviedli, že veľkým dôvodom, prečo IGTV nebola populárna, je skutočnosť, že pre túto formu tvorenia internetového obsahu neexistuje spôsob, ako zarobiť peniaze. Na YouTube môžu videá s podobnou dĺžkou obsahovať reklamy, ktoré generujú príjmy pre tvorcov.

TikTok, aplikácia na zdieľanie videa, tiež vzrástla v popularite, zatiaľ čo IGTV toľko nerezonovala. Podľa Apptopia, TikTok v roku 2019 nahromadil zhruba 700 miliónov stiahnutí. Počet stiahnutí IGTV je omnoho menší: firma uviedla iba 6 miliónov.

Obsah IGTV sa bude naďalej zobrazovať v samostatnej aplikácii, v informačných kanáloch ľudí a prostredníctvom tlačidla IGTV na stránke preskúmať.

Ako vyzerala Jennifer Aniston predtým než sa preslávila? Jej príspevok na Instagrame fanúšikov prekvapuje
Až 20 miliónov ľudí, ktorých Jennifer Aniston za pár týždňov nazbierala na Instagrame, mohlo vidieť archívne fotografie, na ktorej herečka ukázala, ako vyzerala predtým, než sa vďaka seriálu Priatelia preslávila. Čítať ďalej
15 | 12 | 2019 | Žaneta Hurbanová