Bezdomovkyňa našla v odloženej bunde 2 500 eur. Chce začať nový život
21 | 01 | 2020 I Slávka Cigáňová

Byť 15 rokov na ulici a nájsť zrazu celkom slušný balík peňazí. Tomu sa skutočne hovorí šťastie v nešťastí. Bezdomovkyňa Jana (52) z Trnavy objavila vo vyhodenej bunde 2 500 eur v 500-eurových bankovkách. Správuzverejnil portál netky.sk.


Žena na ulici sa živila príležitostnými prácami v kovošrote, kde jedného dňa dostala celé vrece oblečenia. V jednej z búnd vo vrecku boli 500-eurové bankovky. „Celá som sa roztriasla," citovali Janu netky.sk.


Myslela si, že peniaze nie sú pravé. „Povedali mi, že sú pravé a ja som si mohla zaplatiť mesačný pobyt v penzióne. Mám konečne teplo, môžem sa pozerať na televíziu, osprchovať sa a dať si teplý čaj."


Podľa medializovaných informácií Jana má šesť detí s jedným partnerom, ale deti sa o jej osud nezaujímajú. Partner ju bil a keď sa vrátil z väzenia, vyhodil ju na ulicu. Teraz si chce nájsť prácu, aby sa tam už nemusela vrátiť.


Netky.sk priniesli aj názor právnika Róberta Bañosa podľa ktorého boli bankovky zo zberného miesta, ktoré niekto odložil spolu s oblečením; nejde tak oficiálne o stratu alebo odcudzenie. 


Za erotický chat získali vydierači v Nitrianskom kraji minimálne 44.550 eur
Polícia v Nitrianskom kraji zaevidovala v minulom roku 15 prípadov vydierania, ktorému predchádzala erotická konverzácia na sociálnych sieťach. Vydierači žiadali viac ako 108.000 eur, poškodení im na rôzne zahraničné účty a do bitcoinových... Čítať ďalej
21 | 01 | 2020 | TASR