Takmer 80 „vysoko nebezpečných“ väzňov utieklo z paraguajského väzenia (FOTO)
20 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Takmer 80 väzňov, z ktorých väčšina sú členmi veľkého brazílskeho drogového gangu, utiekli v nedeľu z paraguajského väzenia pri hranici s Brazíliou.


Väzni, Brazílčania a Paraguajania, sa dostali z väzenia cez tunel, ktorý vykopali v pohraničnom meste Pedro Juan Caballero, informovala o tom policajná hovorkyňa Elena Andrada.

"Naši najlepší muži šli na hranicu, aby sa pokúsili zajať väzňov," ďalej uviedla.

Presný počet utečencov je 76, vrátane 40 Brazílčanov a 36 Paraguajčanov.

Ministerka spravodlivosti Cecilia Perezová vyhlásila, že väzňom to muselo trvať „niekoľko týždňov“, aby vybudovali tento tunel, a dodala, že "personál nič neurobil“.

AP Photo


Väzenský dozorca bol prepustený zo svojej pozície a desiatky strážcov bolo zatknutých.

Väčšina utečencov patrí k zločineckému gangu známemu ako First Capital Command, jednému z najmocnejších gangov Brazílie.

Medzi utečencov patria aj muži, ktorí sa minulý jún zúčastnili na masakri vo väzení v San Pedre, uviedla policajná hovorkyňa Andrada a dodala, že väzni vykopali tunel „ako z filmu, pričom je kompletne vnútorne osvetlený“.

Perezová vyjadrila „silné podozrenie, že úradníci sú zapojení do skorumpovaného systému,“ a dodala, že utečenci sa považujú za „veľmi nebezpečných“.

PARAGUAY'S ABC COLOR


India úspešne otestovala jadrovú raketu s doletom 3 500 km, ktorá bola vystrelená z „podvodného pontónu“
India úspešne otestovala svoju balistickú raketu K-4, ktorú vystrelila z „podvodného pontónu“ z juhovýchodného pobrežia. Test údajne prebehol hladko. Informuje o tom portál India Today. Čítať ďalej
20 | 01 | 2020 | Marek Molnár