Podpaľač vyčíňal dve noci po sebe. Zhorelo päť áut
20 | 01 | 2020 I Slávka Cigáňová

Dve noci, päť áut a jeden podpaľač.


Na Okružnej ulici v Michalovciach vyčíňal počas víkendu (18.-19.1.2020) neznámy páchateľ a zanechal po sebe horiacu spúšť. Košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová informovala, že predbežná škoda na piatich autách predstavuje sumu 35.000 eur. Správu zverejnil portál 1.pluska.sk.


Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci, po páchateľovi pátra. „V nedeľu 90 minút po polnoci doposiaľ neznámy páchateľ na jednom z parkovísk na Okružnej ulici v Michalovciach neznámou horľavou látkou polial osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia a následne ho zapálil. Požiar sa rozšíril aj na ďalšie tri vedľa stojace vozidlá, a to Hondu Civic a BMW X1 a Renault Thalia,“ spresnila policajná hovorkyňa.


Príslušníci udalosť zadokumentovali a nájdené stopy boli zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie. Za pravdepodobnú príčinu vzniku požiaru je vraj považované úmyselné podpálenie neznámou horľavou tekutinou.


Noc predtým sa odohral podobný scenár. „V sobotu (18. 1.) hodinu po polnoci, taktiež na Okružnej ulici v Michalovciach, boli policajti spolu s príslušníkmi HaZZ privolaní k požiaru osobného motorového vozidla zn. Mercedes Benz. Pri požiari došlo k obhoreniu prednej časti vozidla a zadymeniu celého interiéru vozidla. Škoda, ktorá majiteľovi vozidla vznikla, bola predbežne vyčíslená na 15.000 eur,“ dodala Ivanov.


Presná príčina vzniku požiarov je predmetom ďalšieho vyšetrovania.


Pripravení alebo nie, koho to zaujíma: Lietadlo omylom pristálo na nedokončenej letiskovej dráhe na moskovskom letisku (VIDEO)
Cestujúci na palube Sukhoi Superjet 100 boli prekvapení, keď zistili, že náhodne pristáli na nedokončenej leteckej dráhe v Moskve. Zrejme si nikto nič nevšimol až do samého konca. Informuje RT. Čítať ďalej
19 | 01 | 2020 | Dominik Simon