„Je desivé predstaviť si, čo bolo vo vnútri“: Pri prasknutí potrubia z horúcou vodou v ruskom hosteli zahynulo 5 ľudí (VIDEO)
20 | 01 | 2020 I Dominik Simon

Päť ľudí zomrelo a traja boli hospitalizovaní s ťažkými popáleninami po prasknutí potrubia z horúcou vodou v hosteli v Rusku. Informuje RT.


K incidentu došlo v Perme, asi 1 155 km východne od Moskvy. Potrubie prasklo v pondelok okolo 2. hodiny miestneho času a cez malý hostel, ktorý sa nachádza v suteréne apartmánového komplexu.

"Bola tu para a voda sa dostala k vchodu do hostela." Bojím sa predstaviť si, čo sa dialo vo vnútri budovy, “povedal jeden svedok miestnym médiám.

Video zo scény ukazuje oblaky hustej bielej pary vychádzajúce z dverí a okna hostela.



Obyvateľ bytu povedal novinárom, že schodisko budovy bolo čiastočne naplnené parou. „Naše svetlá okamžite zhasli a kúrenie sa vyplo. Potom prišli sanitky. Počul som ich len kričať „choď, choď rýchlejšie,“ povedala žena.

Podľa pohotovostných služieb bolo v hosteli zabitých päť hostí. Ďalšie tri obete na vo veku od 20 do 30 rokov boli hospitalizované s popáleninami na nohách a na chrbte. Dvaja záchranári tiež utrpeli popáleniny na nohách.

Miestne médiá uviedli, že daná rúra bola postavená takmer pred 60 rokmi. Podľa dokumentov citovaných v tlači správcovská spoločnosť plánovala minulý rok „úplne“ vymeniť vykurovací systém, nie je však jasné, či sa skutočne nejaká práca vykonala. Hostia sa v recenziách sťažovali, že izby nemali okná.