Vlhová na 3. mieste v kvalifikácii paralelného obrovského slalomu, v 1/16 finále proti Daniothovej
19 | 01 | 2020 I TASR

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová dosiahla tretí najlepší čas v kvalifikácii paralelného obrovského slalomu v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní žien v talianskom Sestriere. Víťazka sobotňajšieho obrovského slalomu podľa predpokladov nebude chýbať vo vyraďovacej časti, ktorá sa začne o 11.45 h. Jej prvou súperkou bude Švajčiarka Aline Daniothová, tridsiata najrýchlejšia v kvalifikácii.


Vlhovú v súčte oboch kvalifikačných kôl zdolali iba Američanka Mikaela Shiffrinová a Švajčiarka Wendy Holdenerová. Shiffrinová ovládla kvalifikáciu výsledným časom 44,55 s, Holdenerová za ňou zaostala o 27 stotín sekundy. Vlhová a Talianka Marta Bassinová na treťom mieste boli pomalšie o 36 stotín ako Shiffrinová.

V cieli kvalifikácie klasifikovali 51 pretekárok, 32 z nich si vybojovalo účasť v šestnásťfinále. Tou poslednou bola Slovenka reprezentujúca Česko Martina Dubovská s mankom 1,54 s na Shiffrinovú. Práve Američanka bude jej súperkou v 1. kole vyraďovacej časti.

V tejto sezóne SP žien v zjazdovom lyžovaní sa malý glóbus bude po prvý raz udeľovať aj v paralelných disciplínach za sumár výsledkov z troch podujatí. Prvý paralelný slalom v decembri vo švajčiarskom St. Moritzi sa stal korisťou Vlhovej. Teraz bude mať šancu nadviazať na tento úspech v paralelnom obrovskom slalome v Sestriere, v marci vo švédskom Aare (12.3.) sezóna SP v paralelných disciplínach žien vyvrcholí paralelným slalomom.