Jeff Bezos už (opäť) nie je najbohatšou osobou na svete
Jeff Bezos už nie je najbohatšou osobou na svete - aspoň nie teraz.

Čisté bohatstvo titánu v elektronickom obchode kleslo o 760 miliónov dolárov na 115,6 miliárd dolárov, keďže akcie Amazonu dnes poklesli o 0,7%. Tento pokles môže byť pre Bezosa bezvíznamným, ale stačilo to na to aby sa prepadol na druhé miesto v rebríčku svetových miliardárov, píše forbesmiddleeast.com

Nový (znova) najbohatší človek na planéte je Bernard Arnault, výkonný riadiťeľ spoločnosti LVMH ktorá sa zaoberá  luxusným tovarom. Arnault dosiaholv piatok čistú hodnotu 1,9 miliardy dolárov, keď akcie LVMH vzrástli o 0,7%. Francúz má v súčasnosti hodnotu 117 miliárd dolárov, zo 102 miliárd dolárov. Ešte pred menej ako štyrmi mesiacmi sa jeho tvár objavila na titulnej strane Forbesu. "Ak nás porovnáte so spoločnosťou Microsoft, [sme] malí," povedal Arnault pre Forbs. "Je to len začiatok."

Arnault je o 7 miliárd dolárov bohatší ako spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft Bill Gates, ktorý zostáva tretím najbohatším človekom na svete, za Arnaultom a Bezosom. Gates by bol bohatší ako obaja muži, keby počas svojho života nedal na charitu 35,8 miliárd dolárov.

Arnaultová LVMH začala pozitívne rok 2020. Tento týždeň inkubátor krásy Kendo (vlastnení takisto spoločnosťou LVMH) získal zvyšok značky Kat Von D. Spoločnosť LVMH si v stredu 15. januára 2020 kúpila hrubý diamant veľkosti tenisovej loptičky - druhý najväčší v histórii - od spoločnosti Lucara Diamond Corp. 1 758 karátový drahokam by sa dal nazvať aj ako dobre načasovanou márnotratnosťou, keďže spoločnosť LVMH ponúkla 16,2 miliárd dolárov za kultovú klenotnícku spoločnosť Tiffany & Co. v novembri. Akcionári Tiffany majú hlasovať o ponuke 4. februára 2020.

Arnault sa tento rok v júni stal tretím "centibilionáromm" (človek ktorý má viac ako 100 miliárd) sveta. Zosadil Bazosa ako najbohatšieho človeka na svete už viac krát, naposledy minulý rok v decembri. Keďže majetky týchto dvoch magnátov sú od seba vzdialené menej ako 2 miliardy dolárov, je pravdepodobné, že budú naďalej meniť miesta na prvých priečkach.

Korupcia v Pentagóne (Leonid Savin)
Komentár Leonida Savina (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
16 | 12 | 2019 | Preklad: Redakcia HD