Viktor Orbán: Ľudovci zradili Maďarsko
17 | 01 | 2020 I Karolína Kristínová

Nenávidia nás, lebo odmietame prisťahovalectvo, uviedol maďarský premiér.


Ak Európska ľudová strana nepodporí Maďarsko, tak Fidesz bude musieť založiť nové európske hnutie, uviedol Viktor Orbán v piatok vo verejnoprávnom rozhlase Kossuth Rádió. Viktor Orbán hovoril tiež o štvrtkovom stretnutí medzi štátmi V4 a Rakúskom. 


Podľa maďarského premiéra, existujú dve hlavné výzvy, ktorým čelí svet: migrácia a zmena klímy. Dodal, že  Rakúsko sa zamerá aj na problematiku nelegálnej migrácie, ak nedôjde k žiadnej zmene v oblasti prisťahovalectva.



Rakúsko podporuje ochranu hraníc.

Krajiny V4 a Rakúsko majú jednotný postoj v otázke migrácie. Zlou správou je, že Rakúšania sú stále kritikmi jadrových elektrární, pripomenul premiér.


Merkelová sa nepoučila: stále chce viac migrantov do Nemecka
V pondelok sa kancelárka stretne s vedúcimi predstaviteľmi nemeckých odborov a podnikateľmi, aby prediskutovali, ako prilákať do Nemecka ešte viac „kvalifikovaných pracovníkov“ (prisťahovalcov). Čítať ďalej
18 | 12 | 2019 | Karolína Kristínová

V súvislosti s hlasovaním v Európskom parlamente predseda vlády uviedol, že stále majú väčšinu hlasov imigračné strany v prospech prisťahovalectva, a preto hlasujú proti ostatným. Nevidíme krásu miešania kresťanstva a moslimského náboženstva. Podľa liberálov je prijímanie moslimov dobrá vec a nás považujú za zaostalých. Chcú zmiešanú novú Európu, Maďarsko chce reagovať na demografické výzvy nie s migrantmi, ale s maďarskými deťmi, poznamenal premiér.



Soros je veľmi aktívny v európskej politike

Podľa Viktora Orbána zostáva sieť Soros veľmi aktívna v európskej politike. Premiér zopakoval, že uznesenie Európskeho parlamentu, ktoré vo štvrtok voči Maďarsku a Poľsku schválili poslanci v Štrasburgu, považuje za výsledok vplyvu siete organizácií amerického finančníka Georga Sorosa, ktorá sa snaží kúpiť si politický vplyv v Európe.


Soros, jeden z najväčších svetových oligarchov, má na európsku politiku mafiánsky vplyv,“ dodal. Ďalej uviedol, že Soros chce zmiešané obyvateľstvo. "O všetkých týchto otázkach nemožno v Bruseli otvorene diskutovať,“ uviedol Viktor Orbán. "Dôvod je ten, že Sorosovu sieť považujú za príliš silnú a obávajú sa jej. Mnoho západných politikov má v tejto veci neskrývané obavy, ja sa nebojím, pretože som cez ňu prešiel mnohokrát,“ uviedol predseda vlády.


Urobíme ďalší pokus“ povedal Viktor Orbán. „Ak EPP nepodporí Maďarsko, založíme nové kresťansko-demokratické hnutie, vládna strana bude mať pre takéto hnutie spojencov“ dodal. „Maďarské záujmy nebudú poškodené, ak opustíme Európsku ľudovú stranu,“ uviedol predseda vlády.


Podsvetie, ktorému dominujú migranti, by mohlo priviesť Nemecko do úplného chaosu
Naozaj stojí za to „pomáhať“ migrantom? Stále viac a viac "nových Nemcov" je v kontakte s organizovaným zločinom - píše Deutsche Welle . Podľa polície novoprijatí Sýrčania a Iračania by mohli v Nemecku úplne reštrukturalizovať podsvetie, v ktorom... Čítať ďalej
28 | 11 | 2019 | redakcia

Všetky platby boli pozastavené

V rozhovore  Orbán tiež poznamenal, že viac ako 10 000 väzňov žiada odškodnenie a suma presahuje desať miliárd forintov. Podľa predsedu vlády  je to úplne absurdné a musí sa to zastaviť. „Väzenie nie je romantické miesto“ dodal. Chytrí, známi právnici prišli na to, že európske pravidlá týkajúce sa „mučenia“ sú tak nejasné a absurdné, že si natom mohli založiť svoje podnikanie,“ pripomenul predseda vlády.


Odsúdení v Maďarsku, nie sú mučení. Keďže vyplatená suma už prekročila 10 miliárd a ako celok sa považuje za zneužitie práv, maďarský parlament to musí zmeniť. Všetky platby sú pozastavené, uviedol Viktor Orbán. Očakáva však, že „títo dobrí právnici“ sa obrátia na európske súdne fóra a  dôjde k ďalším súdnym sporom v EÚ.



Maďari nie sú rasisti

Viktor Orbán hovoril o situácii v Gyöngyöspate, kde skončí lehota na vyplatenie odškodnenia miestnym Rómom zo strany súdu, kde došlo k segregácii rómskych detí v školách. Premiér poznamenal, že východiskovým bodom bola spravodlivosť pre Maďarov.


„Maďari súhlasia s tým, aby sme namiesto dotácií Rómom poskytovali  pracovné miesta,“ dodal. "Maďari nie sú rasisti. Maďari hľadajú všetky spôsoby spolupráce, ale nikto neakceptuje poskytnutie peňazí len tak za nič,“ povedal Viktor Orbán. 


Predseda vlády uviedol, že bol vydaný nešťastný súdny rozsudok a sporné strany viedli k organizáciám Georga Sorosa. Ide o provokáciu, ktorá by mohla narušiť politiku zlepšovania situácie rómsko-maďarského spolužitia. "Dáme všetko, ale peniaze dať nemôžeme," dodal maďarský premiér.


Migranti môžu do Európy priviesť teroristov
Prvé dva týždne tohto roku dali migranti veľa práce pohraničnej polícii a vojakom na hraniciach, uviedol v pondelok na tlačovej konferencii v Budapešti štátny tajomník ministerstva vnútra (BM). Čítať ďalej
15 | 01 | 2020 | Karolína Kristínová