Ruskí poslanci schválili Michaila Mišustina ako nového ruského premiéra
16 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Michail Mišustin bol ratifikovaný ako budúci predseda vlády.


V hlasovaní podporilo Mišustina 383 zákonodarcov. Proti premiérovi nehlasoval ani jeden poslanec, ale 41 poslancov - členov Komunistickej strany Ruska - sa zdržalo hlasovania, informovala o tom spravodajská agentúra RIA Novosti.

Teraz bude musieť Mišustin navrhnúť svoj výber ministrov a podpredsedov vlády, ako je stanovené v ústave.

Mišustin už prisľúbil veľké preskupenie ministrov, čo znamená, že sa môžu objaviť na ministerstvách aj nové tváre. Nadchádzajúca vláda musí niesť osobnú zodpovednosť za rozhodnutia, ktoré sa budú týkať podpory rastu hospodárstva, uviedol Mišustin poslancom pred potvrdením hlasovania.

"Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je seriózne sa zapojiť do reformy inštitúcií a samozrejme priniesť najmodernejšie informačné technológie," vyhlásil nový ruský premiér.

Mišustin má dostatok zdrojov na dosiahnutie cieľov stanovených prezidentom: „Máme pomerne stabilnú [hospodársku] situáciu ... máme infláciu, ale myslím si, že nepresiahne 4 percentá.“

AKTUALIZOVANÉ: Turecko vysiela vojakov do Líbye, prehlásil Erdogan
Turecko vysiela vojakov do Líbye, aby zabezpečili stabilitu vlády podporovanej OSN v Tripolise, oznámil turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Tento krok je predchádza samitu v Berlíne o bezpečnostnej situácii v krajine. Informuje o tom... Čítať ďalej
16 | 01 | 2020 | Marek Molnár