AKTUALIZOVANÉ: Veliteľ IRGC prijíma plnú zodpovednosť za zostrelenie ukrajinského lietadla
11 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Veliteľ vzdušných síl Islamského revolučného gardového zboru (IRGC) Amir Ali Hajizadeh vyhlásil, že „si želá, aby bol mŕtvy“, keď sa dozvedel o ukrajinskom zostrelení lietadla. Za tento tragický incident prijal plnú zodpovednosť. Informuje o tom spravodajská agentúra RT.


"Keď som sa dozvedel o havárii ukrajinského lietadla, chcel som zomrieť," uviedol Hajizadeh počas sobotnej tlačovej konferencie.

"Prajem si, aby som zomrel a nebol som svedkom takejto nehody," dodal Veliteľ vzdušných síl Islamského revolučného gardového zboru.

Veliteľ vysvetlil, že k incidentu došlo, keď sa krajina pripravovala na možný americký útok, a „pravdepodobnosť konfliktu“ medzi týmito dvoma krajinami je od islamskej revolúcie v roku 1979 „bezprecedentná“.

Podľa skorého posúdenia bolo ukrajinské lietadlo nesprávne označené ako prichádzajúca riadená raketa, čo malo za následok tragédiu.

Na Floride zatkli Iránčana s mačetou a nožmi. Išlo o odmenu za Trumpovu hlavu?
Polícia z Palm Beach zatkla muža vyzbrojeného radom nožov v blízkosti Trumpovho rekreačného strediska Mar-a-Lago. Americké médiá zdôraznili, že podozrivý je iránskym štátnym príslušníkom, a že jeho údajný motív bola "neexistujúca odmena" za... Čítať ďalej
11 | 01 | 2020 | Marek Molnár