Kočnerov strmý pád od optimizmu k beznádeji.
09 | 01 | 2020 I Gabriel Matta

Aj keby Kočnera nikdy žiadny súd nepotrestal, pre spoločnosť je navždy odpísaný. Píše Denník N. Podľa neho mu nepomôže ani to, že sa na svojich pojednávaniach stále snaží tváriť sebavedomo. Sám vie, že je to už len hra.


Dennik N sa pritom odvoláva na obsah jeden a pol roka starých “motákov” Mariana Kočnera pre svojich známych, o ktorých si myslel, že mu pomôžu dostať sa spoza mreží. Ilustrujú to údajné kópie “motákov”, ktoré sú v spise o vražde Jána Kuciaka. Tie obsahujú napríklad kód na odomknutie Kočnerovho telefónu či okruh reálnych či domnelých spojencov.


Prvým Kočnerovým pokynom v motákoch bolo spojiť sa s  Alenou Zsuzsovou. V telefóne ju mal uloženú pod označením Alino SIS. Zsuzsovej sebavedomo odkazoval: „Celý cirkus bude trvať cca 2 mesiace.“


Kočner v ďalších odkazoch riešil dar pre Zsuzsovej dcéru, svoju veštkyňu, ale aj Bödöra, špeciálneho prokurátora Kováčika či vyrábanie svedkov spomedzi bývalých siskárov, ktorí mu mali dosvedčiť, že tajná služba už v roku 2000 o zmenkách vedela. Jeho najvernejšími spojencami boli Peter Tóth a obhajca Marek Para.


Obžalovaný Marian K. nemal podľa Lipšica do vraždy J. Kuciaka dôvod na obavy
Obžalovaný Marian K. mal v časoch pred vraždou novinára Jána Kuciaka online informácie z NAKA a vedel, kedy sa chystajú možné úkony. Po pojednávaní v kauze falšovania zmeniek TV Markíza to uviedol právny zástupca televízie Daniel Lipšic v reakcii... Čítať ďalej
08 | 01 | 2020 | TASR