Ficovo obvinenie majú teraz v rukách Kaliňák s Kováčikom
07 | 01 | 2020 I Gabriel Matta

O obvinení Roberta Fica zo schvaľovania trestného činu a hanobenia rasy Úrad špeciálnej prokuratúry zatiaľ nerozhodol. Píše denník SME.


Predsedu Smeru, Roberta Fica polícia obvinila ešte začiatkom decembra. Ficov advokát a zároveň aj podpredseda SMERu Robert Kaliňák podľa správy denníka predpokladá, že prokuratúra o Ficovej sťažnosti proti obvineniu rozhodne niekedy v druhej polovici januára.

Nie je to komplikovaný prípad, kde máte dvetisíc svedkov a štyristo strán spisu,“ cituje denník Kaliňáka.

V decembri Fico konšpiroval, že prokurátor Tomáš Honz, ktorý ho nariadil obviniť, je cez tretí sektor napojený na amerického filantropa Georga Sorosa, ale tieto tvrdenia do sťažnosti podľa Kaliňáka nenapísali.

Rozhodovanie v tomto procese natiahli aj sviatky a voľné dni v závere minulého roku a takisto aj začiatkom roku 2020. Na špeciálnej prokuratúre sú podľa SME dovolenky, ktoré potrvajú až do polovice januára. Sťažnosť by mal dostať nadriadený prokurátora Tomáša Honzu, ktorým je špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, známy tým, že stopol niekoľko veľkých politických a korupčných káuz.

Televízia TA3 30. decembra oznámila, že prokuratúra Ficovo obvinenie zrušila. Generálna prokuratúra to následne poprela.

Sa zobuďte. Vojna nie je play station a Irán nie je Irak
autor je novinár, publicista, komunikačný poradca a mediálny analytik Inštitútu národnej politiky Čítať ďalej
05 | 01 | 2020 | Rafael Rafaj