Ak sa nenájde nový investor, budeme odsúdení na boj o záchranu, vraví tréner Senice Ščasný
07 | 01 | 2020 I SITA

Tréner futbalistov slovenského fortunaligového klubu FK Senica Michal Ščasný má na začiatku zimnej prípravy pred jarnou časťou ročníka 2019/2020 v hlave dva scenáre, čo sa týka stanovených cieľov. Obidva budú závisieť od zloženia hráčskeho kádra.


Zo Záhoria už odišiel osemgólový druhý najlepší strelec jesennej časti FL Kolumbijčan Frank Casteňeda, ktorý zamieril do moldavského FK Šeriff Tiraspoľ. Doterajší kapitán Sofian El Moudane odchádza do marockého klubu Ittihad Tanger a v Senici nebudú pokračovať ani Venezuelčan Luís Ramírez a Ghančan Kwaku Bonsu Osei.

"Ak by sa súčasný káder podaril udržať pohromade a doplníme ho o niekoľkých hráčov, chceli by sme zabojovať o prvú šestku," uviedol na klubovom webe tréner Ščasný.

Seničania sú po jeseni na 9. priečke s 19 bodmi. Na spomenutú hornú šestku momentálne strácajú štyri body, no musia sa obzerať aj za seba. "Ak sa nenájde nový investor, môžu sa očakávať ďalšie odchody hráčov a potom by nás čakal neľútostný boj o záchranu s tými, čo ostanú, doplnenými o hráčov z dorastu," podotkol bývalý kouč Spartaka Trnava, ktorého zverenci odohrajú v príprave päť stretnutí.