VIDEO: Lesné požiare v Austrálií sfarbili oblohu do krvavo červenej farby
06 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Viceprezident austrálskeho letectva Joe Iervasi zdieľal desivé zábery, ktoré ukazujú extrémne letové podmienky, ktoré musia austrálski piloti znášať, aby pomohli zachrániť obyvateľov pred pretrvávajúcimi lesnými požiarmi.


Počas záchrannej misie v sobotu 4. januára Iervasi zdieľal zábery z kokpitu Royal Australia Air Force. Cieľ záchrannej misie bolo zachrániť uviaznutých obyvateľov vo Viktórií.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=_9Z7xH1RMgU&feature=emb_title

Veľa ľudí ocenilo pilotov za to, že v podstate lietali naslepo cez krvavo červenú oblohu.

Austrálske námorníctvo už evakuovalo okolo 1 000 turistov a obyvateľov zo spáleného pobrežného mesta Mallacoota. Letectvo sa stará prioritne o osoby, ako sú deti, chorí a staršie osoby.

Počas sezóny lesných požiarov v Austrálii zatiaľ zahynulo približne 18 ľudí, zatiaľ čo premiér Victoria Daniel Andrews vyhlásil oficiálny núdzový stav a varoval tých, ktorí ešte neboli evakuovaní, že „nemôže ručiť za ich bezpečnosť“.



VIDEO: Pri úchvatnom nebeskom divadle sa stretla polárna žiara s padajúcou hviezdou
Obyvatelia ruského mesta Murmansk v sobotu pozorovali neobyčajnú polárnu žiaru, ktorá bola sprevádzaná zriedkavou padajúcou hviezdou. Našťastie bolo toto nebeské divadlo zaznamenané na videu, aby sa mohol pokochať celý svet. Čítať ďalej
06 | 01 | 2020 | Marek Molnár