Orban v Prahe vypískali
06 | 01 | 2020 I Karolína Kristínová

Hlasní a nespokojní demonštranti čakali na maďarského predsedu vlády, ktorý sa zúčastnil na nedeľnom znovuotvorení Štátnej opery v Prahe. Informuje maďarský portál Népszava.


To, čo sa stalo tento víkend v Prahe, v Maďarsku len ťažko nájdeme čerstvý príklad: premiér Viktor Orbán vypočul výpisk a protesty demonštrantov. Demonštranti využili príležitosť a  premiéra vítali s transparentmi „áno Európe a nie nacionalizmu“ .


Orbána pozval český premiér Andrej Babiš, aby sa v nedeľu večer zúčastnil slávnostného otvorenia zrekonštruovanej Štátnej opery v Prahe. Samotný Babiš taktiež nie je príliš populárny. Jeho vláda je obklopená korupčnými škandálmi, jeho hospodárske a politické činnosti sú nezlučiteľné, v minulosti bol obvinený zo spolupráce s StB.  Stovky tisíc ľudí požadovalo rezignáciu českého premiéra, ale bezvýsledne: Babiš ukončil demonštrácie tým, že Česká republika nie je Slovensko, aby zmenilo vládu .


Vo videu zverejnenom na Orbánovej  sociálnej stránke vypískanie nahradila operná hudba. Ani nespokojných demonštrantov nebolo vidieť vo videu Orbána, len usmievajúcich premiérov.


Mama, prišla ti sms!
Televíznej hlásateľke priniesla dcéra v priamom prenose do štúdia telefón, aby jej oznámila, že je prišla správa. Príbeh priniesla Komsomolská pravda. Čítať ďalej
06 | 01 | 2020 | Preklad: Redakcia HD