Najväčšou bezpečnostnou hrozbou je predsa Rusko
05 | 01 | 2020 I Imrich Kovačič

Rusko je najväčšou bezpečnostnou hrozbou pre stabilitu mieru na Európskom kontinentne a  celom priľahlom vesmíre a vôbec - my sa máme len báť. Chrániť nás bude USA.


Celosvetový vplyv Ruska, od zashovania do prezidentských volieb v USA, cez podporu Venezuelskému prezidentovi Madurovi až po jeho vojenské vyriešenie Sýrie. Nezabudnime na anexiu Krymu! Všade samá hrozba.
A teraz vážne!

Sto krát opakovaná lož sa stáva pravdou. A lož oblečená za pravdu sa počúva veľmi ľúbivo. Povedzme si teda ako to naozaj je. Rusko totiž nie je ani zďaleka nejaký mierový baránok, ale rozhodne nie je "najväčšou" bezpečnostnou hrozbou. To je totiž niekto úplne íný.
Prečo USA musia zabezpečiť mier?

Vymenujme si teda veľmi stručne a stroho, kde má dnes USA nasadené najväčšie počty svojich vojakov. Na Blízkom východe, v pobaltských krajinách a poťažmo v Poľsku a jedine na Ukrajinu sa ich ešte nepodarilo toľko prepašovať. Prečo práve tieto regióny sú pre USA také bezpečnostné riziko?

Nuž pobaltím sa tiahne Nord stream, cez Turecko ide South stream a Ukrajinou ide Eustream. A aby Európa naozaj nebola odkázaná len na zdroje z Ruska, zapojila sa do dohôd s Iránom a Irakom, kde je Sýria kľúčovou krajinou tranzitu. Všetko je zjavné z nasledujúceho obrázku:

Mapa ruských plynovodov smerujúcich do Európy. Baltickým morom sa tiahne North Stream, ce Ukrajinu ide Eurstream a cez Turecko ide South stream. Ale nový plynovod Irak - Irán - Sýria chce mať pod svojou výlučnou kontrolou USA.


Nuž a USA ostávajú akosi bokom. V Európe si zjavne nemôžu dovoliť zaútočiť na nejakého Gerharda Schrodera, hlavného predstaviteľa Nord Streamu, ale dokážu sabotovať dopravu plynu cez Ukrajinu. No a Turecko sa nechce akosi podriadiť a všetko sa snaží len zobchodovať a ešte aj draho.

Nuž a Irak je síce pod kontrolou USA, ale ich vplyv tam výrazne slabne. Saudská arábia by sa tiež rada pripojila na tranzit do Európy, ale na to potrebujú vplyv a silu USA na Blízkom východe. No a Irak a Sýria sú v tom kľúčové. Lenže Irán má v oblasti najvýraznejší vplyv. Asi ako Nemecko v EÚ. A zavraždený Sulejmání bol priam stelesnením tohto vplyvu. Rozhodli sa, že neostanú bokom a tak zväčšovali svoj vplyv aj v Iraku a rovnako aj v Sýrii.
Molekuly slobody pre Európu

USA sa neúspešne pokúšajú energeticky kolonizovať Európu a bijú na poplach zo všetkých strán: LNG! Iba "molekuly slobody" Európe prinesú mier. A je to aj pravda.

RUSKO JE TEDA NAJVäČŠOU BEZPEČNOSTNOU HROZBOU PRE EURÓPU !!!!

„Molekuly slobody“: Amerika ide exportovať LNG ako „slobodný plyn“.
Americké ministerstvo energetiky premenovalo skvapalnený plyn na skvapalnený zemný plyn (LNG) v snahe presvedčiť európske a ázijské trhy, že jeho produkt je lepší ako lacnejšie dodávky z Ruska. Čítať ďalej
30 | 05 | 2019 | Imrich Kovačič