Irán označil Trumpa za „teroristu v obleku“
05 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Iránsky minister informácií označil Trumpa za "teroristu v obleku". Prehlásenie prišlo ako odpoveď na Trumpov hrozivý tweet, v ktorom vyhlásil, že USA sú pripravené rýchlo a tvrdo udrieť na 52 iránskych cieľov.


"Trump je terorista v obleku. Čoskoro sa poučí z histórie, pretože nikto nemôže poraziť veľký iránsky národ a ich kultúru," prehlásil v nedeľu Mohammad-Javad Azari Jahromi vo svojom príspevku na Twitteri. Iránsky minister ďalej porovnával amerického prezidenta s islamským štátom (IS, predtým ISIS / ISIL), Adolfom Hitlerom a mongolským dobyvateľom Čingischánom.



Minister reagoval na skorší Trumpov tweet, v ktorom varoval, že USA „sú pripravené rýchlo a tvrdo udrieť na 52 iránskych cieľov, a to vrátane tých, ktoré sú dôležité pre iránsku kultúru".

Šéf iránskej armády, generálmajor Abdolrahim Mousaví, vyhlásil, že je „nepravdepodobné, že USA budú mať na uskutočnenie svojej hrozby to, čo je potrebné“.

Napätie medzi USA a Iránom sa v posledných týždňoch dramaticky zvýšilo. 27. decembra zasiahlo Irak niekoľko desiatok rakiet, ktoré zabili amerického civilného podnikateľa a zranilo niekoľko vojakov.

Trump: USA sú pripravené rýchlo a tvrdo udrieť na 52 iránskych cieľov
V súvislosti s rastúcim napätím medzi USA a Iránom po piatkovom zabití iránskeho generálmajora Kásema Solejmáního to uviedol americký prezident Donald Trump na Twitteri. Čítať ďalej
05 | 01 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR