Nedorozumenie sa vysvetlilo, útočník Jovič sa vráti do srbskej reprezentácie
31 | 12 | 2019 I SITA

Srbská futbalová reprezentácia bude môcť v marcovom semifinále play-off o postup na ME 2020 proti Nórsku počítať aj s útočníkom Lukom Jovičom. Hráč španielskeho Realu Madrid sa v nominácii národného mužstva neobjavil od septembrového asociačného termínu. Jovič vtedy predčasne ukončil pobyt na reprezentačnom zraze z dôvodu zranenia, avšak už o štyri dni neskôr nastúpil za "biely balet", čo nahnevalo srbského kouča Ljubišu Tumbakoviča.


Keďže v Srbsku si uvedomujú dôležitosť dodatočnej baráže o postup na kontinentálny šampionát, Tumbakovič sa v nedávnych dňoch stretol s Jovičom za prítomnosti športového riaditeľa Srbského futbalového zväzu (FSS) Vladimira Matijaševiča. Výsledkom toho bolo späťvzatie Joviča do národného tímu.

"Športový riaditeľ FSS Matijaševič a tiež tréner Tumbakovič mali v uplynulých dňoch stretnutie s Lukom Jovičom, po ktorom je útočník Realu Madrid maximálne pripravený byť k dispozícii pre marcové zápasy. Obe strany si vysvetlili, ako celú záležitosť vnímali a všetci sa zhodli na tom, že treba hľadieť predovšetkým na záujmy Srbska a spoločný cieľ - kvalifikovať sa na ME," uviedol FSS prostredníctvom oficiálneho twitterového konta.