Americké sankcie na plynovod Nord Stream 2 zbližujú Rusko a Európu, prehlásil ruský minister hospodárstva
26 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Spolupráca medzi Ruskom a Európou rastie a tlak zo strany USA len podporuje rozvoj týchto väzieb, vyhlásil ruský minister hospodárstva Maksim Oreshkin.


„Ako ste si mohli všimnúť, tento rok máme rozsiahlejšie kontakty s Európou, a to nielen na obchodnej úrovni, ale aj na politickej úrovni“ prehlásil Oreshkin pre spravodajský portál RT.

Vysvetlil, že sankcie USA týkajúce sa projektu plynovodu Nord Stream 2, ale aj iné americké kroky, zblížili Rusko a Európu.

"Máme užšie rozhovory, diskutujeme a snažíme sa nájsť riešenia ... Sme oveľa bližšie v porovnaní s tým, kde sme boli pred rokom," uviedol minister.

Keď minister rozprával o projekte Nord Stream 2, poukázal na  „veľký problém zahraničných sankcií“ pochádzajúcich zo Spojených štátov. „Je to veľký problém nielen pre nás, ale aj pre Európu.“

Oreshkin tiež vyhlásil, že Rusko a Francúzsko nedávno usporiadali medzivládnu komisiu pre otázku sankcií. Uviedol, že jeho francúzsky kolega Bruno Le Maire označil americké sankcie za  „neprijateľné“.

VIDEO: Ruská vojenská polícia zabezpečila ďalšiu opustenú americkú základňu v Sýrii
Ruskí vojenskí policajti zabezpečili dedinu neďaleko mesta Raqqa, ktorú predtým obsadzovali americké jednotky. Zabezpečenie dediny je súčasťou ruského hliadkovania v strategickej oblasti pozdĺž turecko-sýrskej hranice. Čítať ďalej
26 | 12 | 2019 | Marek Molnár