V Grécku napadli dom rozhodcu, rozbili okno a hodili dnu delobuch
23 | 12 | 2019 I SITA

Grécka futbalová federácia rieši nepríjemný incident. Zatiaľ neznámi útočníci prepadli v Aténach dom rozhodcu, ktorý v nedeľu zastával funkciu videorozhodcu pri zápase Volos - Olympiakos (0:0). V druhom polčase odvolal gól hostí pre ofsajd, čo zrejme vyvolalo veľkú nevôľu fanúšikov z prístavného mesta. Pri útoku našťastie nebol nikto zranený.


Federácia tvrdí, že išlo o čin v mafiánskom štýle, ktorým útočníci chceli zastrašiť futbalových funkcionárov. Pri útoku bolo rozbité okno domu a dnu vhodený delobuch. Predseda asociácie rozhodcov Panagiotis Varouchas opätovne žiada úrady o policajnú ochranu rozhodcov.

"Ignorovali nás, takže sa stalo to, čo sa dalo očakávať. Rozhodca má dve malé deti, jeho rodina bola v šoku. Potrebujeme lepšiu ochranu inak súťaž nenájde arbitrov pre pískanie 'veľkých' zápasov," skonštatoval Varouchas.

Grécka najvyššia súťaž už dlhšie obdobie bojuje s násilím a útokmi voči rozhodcov. Minulý rok dokonca začala využívať aj rozhodcov zo zahraničia, aby predišla obvineniam z korupcie alebo zaujatosti. Systém VAR bol predstavený o niekoľko mesiacov neskôr. Olympiakos po remíze s aktuálne 11. mužstvom tabuľky prišiel o prvú priečku a po odohraní 16 zápasov stráca na vedúci PAOK Solún dva body.