Leclerc predĺžil spoluprácu s Ferrari do roku 2024
23 | 12 | 2019 I SITA

Monačan Charles Leclerc bude až do roku 2024 jazdiť vo farbách Ferrari v prestížnom motoristickom seriáli Formula 1. Pôvodná dohoda medzi rodákom z Monte Carla a talianskou stajňou platila do konca sezóny 2021, tesne pred Vianocami sa obe strany dohodli na predĺžení spolupráce o ďalšie tri roky. Informáciu priniesol oficiálny web tímu.


Leclerc prišiel do jazdeckej akadémie Ferrari ešte v roku 2016 a dve sezóny plnil úlohu testovacieho pilota. Premiéru v F1 zažil až vlani vo farbách tímu Alfa Romeo Sauber.

Po vydarenom debute v "kráľovnej motoršportu" zamieril do Ferrari a v ročníku 2019 obsadil v hodnotení jednotlivcov štvrté miesto za Lewisom Hamiltonom, Valtterim Bottasom a Maxom Verstappenom. V 21 veľkých cenách nazbieral 264 bodov, desaťkrát stál na pódiu a dvakrát sa tešil z víťazstva.

"Som veľmi rád, že zostávam vo Ferrari. Minulá sezóna bola pre mňa ako zo sna, pretože som ju mohol stráviť v najslávnejšom tíme F1.

Nemôžem sa dočkať toho, že budem naďalej prehlbovať môj vzťah s celým tímom. Už teraz sa teším na to, čo prinesie budúcnosť a netrpezlivo čakám na nasledujúcu sezónu," uviedol 22-ročný Leclerc pre portál formula1.ferrari.com.