Čína začiatkom januára zníži dovozné clá na približne 850 výrobkov
23 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Čínske ministerstvo financií oznámilo, že zníži alebo vynuluje dovozné clá na celý rad výrobkov, aby „optimalizovalo“ obchodnú štruktúru krajiny a podporilo hospodársky rozvoj. Nové pravidlá začnú platiť budúci mesiac.


Komisia Štátnej rady pre colný sadzobník v pondelok oznámila zmeny pekinskej colnej politiky a vydala plán na „úpravu“ dovozných ciel na niektoré komodity.

Zoznam obsahuje viac ako 850 výrobkov, ako napríklad mrazené bravčové mäso a mrazené avokádo, pre ktoré sa dovozné clá od 1. januára 2020 znížia.



 

 

Zatiaľ nie je jasné, či je revidovaná colná politika nejakým spôsobom spojená s predbežnou obchodnou dohodou „prvej fázy“, ktorá sa dosiahla medzi Pekingom a Washingtonom začiatkom tohto mesiaca a ktorá by mala byť formálne podpísaná v januári.

Americký prezident Donald Trump včera vyhlásil, že Peking a Washington, ktoré sa nachádzajú v „trpkom“ obchodnom spore, naplnia obchodnú dohodu „veľmi skoro“, pričom Trump ďalej tvrdí, že v nedávnych rozhovoroch sa dosiahol „prelom“.

Nová migračná kríza v Európe? Erdogan tvrdí, že Turecko nedokáže zvládnuť prílev migrantov zo Sýrie
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan varoval, že jeho krajina je zle vybavená na zvládnutie sýrskych migrantov z Idlibu, a varoval, že Európa pocíti dopad migrantov, pokiaľ sa bombardovanie mesta Idlib nezastaví. Čítať ďalej
23 | 12 | 2019 | Marek Molnár