Adam Žampa skončil už v kvalifikácii paralelného obrovského slalomu
23 | 12 | 2019 I TASR

Slovenský reprezentant v zjazdovom lyžovaní Adam Žampa neuspel v kvalifikácii paralelného obrovského slalomu v talianskom stredisku Alta Badia. V súčte oboch jázd dosiahol výsledný čas 43,24 sekundy, čo mu stačilo na konečné 44. miesto. Do hlavnej časti postúpilo 32 najlepších pretekárov, pričom rodáka z Kežmarku delilo od postupu 33 stotín.


Starší z bratskej dvojice Žampovcov začal kvalifikáciu na červenej trati. Dosiahol čas 21,46 sekundy, čím o 65 stotín zaostal za najlepším výkonom Nóra Henrika Kristoffersena. V druhej jazde na modrej trati sa slovenský zjazdár nedokázal zlepšil. Naopak, bol ešte o 0,32 sekundy pomalší, a tak sa s paralelným slalomom, ktorého sa zúčastnilo 58 pretekárov, rozlúčil už v kvalifikácii.

Kvalifikácia úvodného paralelného obrovského slalomu sezóny priniesla aj niekoľko prekvapení. So štartovým číslom dva nedokončil hneď svoju úvodnú jazdu Francúz Clément Noël, ktorý v tomto roku ovládol hneď tri slalomové podujatia. S nástrahami trate si neporadil ani jeho krajan Victor Muffat-Jeandet alebo skúsený Talian Manfred Moelgg. Víťazom kvalifikácie sa stal Nór Aleksander Aamodt Kilde, ktorý sa ako jediný dostal pod hranicu 42 sekúnd.