Hrob Karla Gotta na cintoríne na pražských Malvazinkách je dokončený
Vdova po zosnulom spevákovi Karlovi Gottovi v sobotu oznámila, že jeho hrob na cintoríne na pražských Malvazinkách je dokončený. Na Gottových stránkach zverejnila mapku miesta, kde spevák odpočíva, informoval spravodajský portál Novinky.cz.

"Ako som sľúbila, touto cestou vám môžem oznámiť, že miesto posledného odpočinku nášho milovaného Karla je dokončené," napísala Ivana Gottová a pridala mapku popisujúcu najkratšiu cestu k spevákovmu hrobu.

"Ešte raz ďakujem vám všetkým, ktorí ste našej rodine vyjadrovali a stále vyjadrujete slová podpory a útechy," odkázala Gottová priaznivcom a popriala im pokojné Vianoce.

Spevák Karel Gott zomrel 1. októbra tohto roku vo veku osemdesiatich rokov. Podľahol dlhotrvajúcim vážnym zdravotným problémom. Na Žofín sa s ním prišlo rozlúčiť takmer 50 tisíc ľudí.

Cintorín na Malvazinkách je od roku 1958 na zozname kultúrnych pamiatok v Prahe. Nachádza sa na ňom takmer deväťtisíc hrobov. Odpočívajú tu okrem iného spisovatelia Jakub Arbes, Ondřej Sekora, Ladislav Klíma, undergroundový hudobník Milan "Mejla" Hlavsa, sochár Čeněk Vosmík, ale aj niekdajší komunistický prezident Československa Antonín Novotný.

Muž z Tisovca rozbíjal zariadenie domu, vyhrážal sa streľbou na ľudí
Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote obvinil z prečinu útoku na verejného činiteľa 40-ročného muža z Tisovca, ktorý pod vplyvom alkoholu rozbíjal zariadenie domu vrátane okien, cez ktoré vyhadzoval na ulicu rôzne predmety. Čítať ďalej
20 | 12 | 2019 | TASR