K ruskému námorníctvu sa budúci rok pridá ponorka Belgorod, ktorá je schopná niesť podvodné jadrové drony Poseidon
20 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Ponorka Belgorod, ktorá ktorá bude niesť podvodné jadrové drony Poseidon, bude jednou zo štyroch lodí s jadrovým pohonom, ktorú plánuje ich výrobca dodať ruskej armáde v roku 2020.


Ponorka Belgorod s jadrovým pohonom bola upravená „na osobitné účely“ a bude vyzbrojená zbraňovým systémom Poseidon. Ponorka s dĺžkou 184 metrov bude údajne schopná prepraviť až štyri drony Poseidon.

Mikhail Budchenko, vedúci ruského výrobcu ponoriek na jadrovú energiu Sevmash, potvrdil, že Belgorod bude budúci rok odovzdaný ruskému ministerstvu obrany. Okrem tejto ponorky budú odovzdané ešte ďalšie tri plavidlá, dodal Budchenko pre spravodajskú agentúru TASS.

Medzi ďalšie tri plavidlá patrí jadrová ponorka "Knyaz Oleg" a raketové ponorky "Kazaň" a "Novosibirsk".

Budúci rok bude veľmi bohatý pre ruské námorníctvo, keďže je naplánované aj dodanie dvoch naftovo-elektrických ponoriek - "Volhov" a "Kronštadt".

Turkish Airlines sa pripravujú na žalobu proti spoločnosti Boeing za finančné straty v dôsledku ich lietadiel 737 MAX
Jeden z najväčších zákazníkov spoločnosti Boeing, Turkish Airlines, sa pripravuje na začatie súdneho konania proti americkému leteckému gigantu Boeing po tom, ako musel prehodnotiť svoju prevádzkovú stratégiu kvôli problémom s lietadlami 737... Čítať ďalej
20 | 12 | 2019 | Marek Molnár