Žena sa chytila zábradlia a chlapci jej šliapli na ruku, po páde z mosta sa brutalita zvyšovala
19 | 12 | 2019 I Dominik SImon

Informovala košická krajská hovorkyňa Lenka Ivanová. 13-ročný Erik zozadu napadol ženu, keď prechádzala po moste. Žena spadla, 14-ročný Jaroslav ju znovu sotil a keď sa chytila zábradlia, šliapol jej na ruku. Žena sa pustila a spadla z mosta z troch metrov.


Brutalita sa stupňovala. Jaroslav niekoľkokrát skočil na jej ležiace telo, zobral jej mobil a osobné veci. Ohavnému činu sa prizeral jedenásťročný chlapec, ktorý dával pozor. Všetci potom ušli do blízkej osady. Na miesto sa potom vrátili aj s ďalším kamarátom, aby prehľadali miesto, či z lupu niečo nestratili. Tam ich už zadržali policajti.

Ako uviedla Ivanová, podľa predbežného vyjadrenia lekárov boli žene spôsobené ťažké zranenia, z ktorých sa bude liečiť minimálne 42 dní.

Vzhľadom na rozsah týchto zranení a závažnosť tohto brutálneho činu, vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý 14-ročného Jaroslava, hlavného aktéra, obvinil z obzvlášť závažného zločinu lúpeže.

Spracovaný bude aj podnet na jeho vzatie do väzby. Trestná sadzba v takomto prípade je 10 až 15 rokov, u mladistvých sa znižuje na polovicu. Obvinený mladík sa aj napriek svojmu nízkemu veku už v minulosti dopustil trestnej činnosti.

Polícia bude zároveň skúmať aj prípadnú trestnoprávnu zodpovednosť rodičov pre podozrenie z trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Jaroslavovi maloletí spolupáchatelia, ktorí vzhľadom na svoj vek nie sú trestne zodpovední, boli po vykonaní procesných úkonov prepustení.