O Grete Thunbergovej už vznikol aj dokumentárny seriál
19 | 12 | 2019 I Karolína Kristínová

Pred osemnástimi mesiacmi nikto mimo Švédsko nepoznal meno Greta Thunbergová. Aktivistka bola v tom čase iba študentkou, s veľkou ambíciou zachrániť planétu pred ekologickou krízou. Jej rozhodnutie vynechať školu počas piatkov, aby upozornila politikov na klimatickú krízu, bolo iba semenom hnutia, ktoré sa začalo rozvíjať. Píše mandiner.hu


Rýchly posun vpred do roku 2019, keď Greta Thunbergová získala cenu od Amnesty International a získala aj prestížnu cenu časopisu TIME za Osobnosť roka. Po týchto udalostiach sa pripravuje dokumentárny film, ktorý bude uvedený na trh v roku 2020 – bude sumarizovať celý rok mladej environmentalistky. 


Tvorcovia filmu od začiatku sledovali kamerami klimatickú aktivistku, ktorá nedávno získala aj alternatívnu Nobelovu cenu.


Práva na streamigovú službu získala spoločnosť Hulu, ktorá bude prevádzať tínedžerku na cestách z domova zo Švédska cez Atlantik na jej dlhé turné v Severnej Amerike. Tím mladú aktivistku sledoval od začiatku, keď začala hovoriť o zmene klímy a organizovaní klimatických štrajkov.


Prečo svet nevie o „Anti-Grete“
Viete, že vo Švédku žije dievča, ktoré má 16 rokov a jej ciele sú opačné než Grety Thunberg? Kým Greta vystupuje v OSN a cestuje po svete, o jej rovesníčke ste zrejme ešte nepočuli. Čítať ďalej
08 | 12 | 2019 | Preklad: Redakcia HD

Dokumentárny seriál, ktorý produkuje B Reel Films a ktorý napísal a režíroval mladý režisér Nathan Grossman, je už v postprodukčnej fáze. Čo však dokument prinesie a akou formou ponúkne možnosť diskusie o klíme, však stále nie je jasné.