Liverpool vydrel postup do finále, v nadstavenom čase rozhodol Firmino
18 | 12 | 2019 I SITA

Futbalisti anglického FC Liverpool sa stali druhými finalistami 16. ročníka majstrovstiev sveta klubov pod hlavičkou FIFA. Úradujúci šampióni Ligy majstrov zdolali hráčov mexického FC Monterrey 2:1 v stredajšom semifinále v katarskej Dauhe. Už v utorok si zabezpečilo miestenku vo finále brazílske Flamengo, ktoré si poradilo so saudskoarabským Al-Hilalom 3:1 a môže sa stať prvým mimoeurópskym víťazom MS klubov od edície 2012.


Liverpoolčania mali vynikajúci vstup do zápasu, keď už v 12. minúte otvoril skóre Naby Keita. Guinejský stredopoliar dostal ideálnu prihrávku od Mohameda Salaha a napol sieť. Radosť anglického tímu však trvala iba dve minúty, pretože po štandardnej situácii využili zmätky v defenzíve súpera Rogelio Funes Mori, ktorý vyrovnal. Nerozhodný stav trval až do nadstaveného času druhého dejstva. Na jeho začiatku Trent Alexander-Arnold našiel striedajúceho Roberta Firmina a ten rozjasal fanúšikov v červených dresoch.

Finále sa uskutoční v sobotu o 18.30 h SEČ na Kalifovom medzinárodnom štadióne v Dauhe s kapacitou 48-tisíc divákov. "The Reds" sa predstavia vo finále druhýkrát v histórii súťaže, v roku 2005 prehrali s brazílskym Sao Paulom tesne 0:1. Flamengo zažije premiéru medzi dvojicou najlepších a v prípade úspechu sa môže stať štvrtým brazílskym tímom, ktorý získa cennú trofej. V sobotňajšom súboji o tretie miesto s úvodným výkopom o 15.30 h SEČ proti sebe nastúpia Al-Hilal a FC Monterrey.

Majstrovstvá sveta klubov vo futbale v Katare (11. - 21. decembra 2019) - XVI. ročník - semifinále:

FC Monterrey (Mex.) - FC Liverpool (Ang.) 1:2 (1:1)
Góly: 14. R. Funes Mori - 12. Keita, 90.+ Firmino