Mexiko vytlačí za pomoci 3D tlače celú obytnú štvrť, pôjde o svetový unikát (VIDEO)
16 | 12 | 2019 I Dominik Simon
V štáte Tabasco, Mexiko, sa tlačia domy pre bezdomovcov, ktoré by v budúcnosti mali vytvoriť historicky prvú štvrť s týmito domami na svete.Informuje portál cdr.cz .

Informácia, že dom sa dá postaviť aj pomocou 3D tlače, je už dnes pomerne stará. Existuje aj množstvo rôznych prototypov. K unikátnej veci sa však odhodlali na juhovýchode Mexika v štáte Tabasco, kde chcú postaviť celú obytnú štvrť výhradne pomocou technológie 3D tlače. Postupom času sa ukazuje, že práve 3D tlač je ideálnou alternatívou pre klasické stavebníctvo a dokonca aj NASA uvažuje o 3D tlači budov ako najlepšej variante pri osídľovaní planét. Projekt v Mexiku je však tiež výnimočný tým, že chce tieto domy vybudovať ako riešenie problému s bezdomovcami či ako sociálne bývanie.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=PbgCu0aUobE&feature=emb_logo

Celý tento projekt má pod záštitou švajčiarsky designer Yvesa Béhar, ktorý má vytvoriť celkom 50 budov, kde tlač jednej z nich potrvá 24 hodín. Tlač bude prebiehať pomocou tlačiarne Icon Vulcan II, ktorá bude klasicky nanášať materiál, v pôdoryse domu o výmere cca 46,5 m2.

Po vytlačení obvodných stien robotníci dorobia dom prirobením okien a dokončením strechy. V interiéri jeho nový obyvatelia potom nájdu dve spálne, kuchyňu a kúpeľňu. Zároveň je tu k dispozícii aj malá veranda pre príjemné trávenie voľného času s priatelmi a rodinou.

Ľudia chcú sexuálne bábiky ako zo seriálu Westworld, avšak taká technológia ešte neexistuje, tvrdí výrobca
V súčasnosti sa vyvíja nová generácia vysoko realistických sexuálnych bábik, prehlásil popredný výrobca silikónových figurín, pričom poznamenal, že im stále chýba technológia, ktorá by zákazníkov presvedčila o ľudskej... Čítať ďalej
30 | 11 | 2019 | Marek Molnár