Demonštranti v Indii podpálili niekoľko železničných staníc (VIDEO+FOTO)
16 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Železničné stanice v indickom štáte Západné Bengálsko boli podpálené občanmi, ktorí protestujú proti kontroverznému návrhu zákona, ktorý poskytol ne-moslimom „rýchle“ indické občianstvo.


Fotografie a videá zdieľané na sociálnych médiách ukazujú údajných demonštrantov, ktorí vytrhajú železničné koľaje, hádžu do vlakov kamene a podpaľujú stanice po celom štáte.

Najväčší "útok", ktorého sa zúčastnilo 15 000 demonštrantov, bol zameraný na železničné stanice v okrese Malda v Západnom Bengálsku.





Na rozpustenie násilných davov bolo nasadených niekoľko policajných jednotiek.

Napätie v Indii začalo rýchlo rásť v priebehu minulého týždňa, pričom demonštranti prešli z pálenia kópií zákona cez pálenie pneumatík až po pálenie automobilov.



Naí Dillí tvrdí, že CAB je potrebný na ochranu prenasledovaných menšín v susedných krajinách ako je Bangladéš, Pakistan a Afganistan. Pričom im ponúka jednoduchý spôsob, ako získať indické občianstvo. Avšak mnoho indických moslimov ho považuje za trik hinduistickej nacionalistickej vlády premiéra Modiho proti nim.

Demonštrácie v Indii sa vymkli kontrole. Do ulíc boli povolaní vojaci (VIDEO)
Protesty proti kontroverznému návrhu zákona, ktorý poskytol ne-moslimom "rýchle" indické občianstvo, pohltili indický štát Ásam. Vláda reagovala vyslaním vojakov, zákazom vychádzania a pozastavením internetových služieb. Čítať ďalej
12 | 12 | 2019 | Marek Molnár