Námorník nezvestný pri požiari lietadlovej lode zomrel pri pokuse zachrániť pracovníkov, ktorí boli uväznení vo vnútri
14 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Ruský námorník potvrdil, že pri incidente zahynul jeden námorník, ktorý sa pri masívnom požiari na ruskej leteckej lodi „Admirál Kuznecov“ pokúsil zachrániť uväznených pracovníkov.  


„Admirál Kuznecov“ začal horieť vo štvrtok, keď údajne iskry od zváračky v strojovni spôsobili spálenie paliva vo vnútri nákladného priestoru. Oheň sa potom rozšíril po celej lodi a trvalo takmer celý deň, kým sa uhasil.

Jeden z námorníkov zomrel, keď sa pokúšal uhasiť oheň. Ďalší námorník bol považovaný za nezvestného až do piatku, keď bolo jeho telo nájdené hlboko vo vnútri trupu ruskej lietadlovej lode.

Mŕtvy námorník, ktorého meno nebolo zverejnené, bol zodpovedný za kontrolu škôd na lodi, ktorá zakotvila v severnom prístave Murmansk kvôli komplexným opravám. Krátko po vypuknutí požiaru sa pokúsil zachrániť civilných pracovníkov, ktorí zvárali kov, avšak svoj život zachrániť nedokázal.

Nakoniec boli všetci pracovníci evakuovaní z plavidla a oheň bol v piatok ráno úplne uhasený.

AKTUÁLNE: Na jedinej ruskej lietadlovej lodi „Admirál Kuznecov“ vypukol požiar, zranení sú traja ľudia
Počas opráv na palube jedinej lietadlovej lode ruského námorníctva Admirál Kuznecov vypukol požiar, ktorý sa následne rozšíril až na plochu 120 metrov štvorcových. Najmenej traja ľudia boli zranení. Správu priniesol server Euronews. Čítať ďalej
12 | 12 | 2019 | Imrich Kovačič